När åldern gör sig påmind

För någon månad sedan så satt jag hemma hos en vän och sörplade kaffe. Vi pratade om ”ditt och datt” och hon ”beklagade” sig över att hon plötsligt behövde läsglasögon. En sådan chans får man ju bara inte missa så jag påpekade ju så klart genast att hon blivit tant. Och så skrattade jag så där lite lagom rått. Hon sträckte genast över dom där glasögonen och bad mig prova dom. Jag lydde, och visst blev väl bokstäver osv större. Men det har dom ju blivit med ett vanligt förstoringsglas i alla tider, vare sig man har dålig syn eller inte, så det bevisar ju ingenting. Jag lämnade tillbaka glasögonen till ”tant” för jag (med min falksyn) behövde då rakt inte några sådana tant attiraljer!!

För någon vecka sedan så stod jag i köket och skulle läsa på en förpackning och slogs så av hur liten text dom har börjat trycka på förpackningar. Den var riktigt svår läst! Efter det så har jag även upptäckt att texten i böcker och tidningar har blivit något svårläst. Jag är ju inte dummare än att jag begriper att dom har börjat göra texten mindre för att få plats med mer text på mindre yta. Det är ju bara ett sätt att spara in på papper. Visst?? 

När jag var i stan i onsdags så tänkte jag att jag kanske ändå skulle smyga in på specsavers och göra en liten synundersökning. Bara för att, liksom.

Jag smög fram till dörren, såg mig noga om så att det inte fanns någon jag kände som kunde se mig. Öppnade sedan dörren och pep in. Genast kom det fram en expidit och frågade om hon kunde hjälpa till med något. Jag lutade mig fram mot henne och väste, så att ingen annan skulle höra. ”Jo, jag skulle vilja göra en sådan där……. synundersökning” Jaha ja, sa hon och gick genast bort och började knappa på din dator. Hon frågade efter mitt namn, personnummer och adress. Måste man verkligen uppge det? Kan man inte få vara anonym?? 

Nå väl, jag gav henne de uppgifter hon behövde och fick sen följa med bort till några maskiner där jag skulle lägga hakan och glo in i de olika maskinerna. Var har den gamla hederliga bokstavstavlan tagit vägen??? 

Nå väl, efter undersökningen med de där maskinerna så fick jag följa med in i ett annat rum för ännu fler undersökningar. En massa bilder visades på olika prickar och streck som ibland var suddiga och ibland inte. Och så skulle jag tala om vilken bild som var bättre och vilken som var sämre. I en hel evighet hölls det på. Det var som att den där expediten gjorde allt som stod i hennes makt för att hitta någon typ av synfel. (Undrar om hon jobbade för provision??) Efter en hel evighets undersökande så var hon redo för att ge mig domen. Jag hade visst någon typ av brytningsfel och expediten rekommenderade mig att införskaffa ett par läsglasögon!!! Det bevisade ju absolut att hon jobbade för provision för det där ligger det ju ingen som helst sanning i!!!

Expediten följde med mig ut i butiken igen och visade de ca 1000 glasögonbågar dom hade. Jag konstaterade ganska så omgående att jag aldrig skulle klara av att välja bland alla dom. Varför måste det finnas så många att välja på??? Jag talade om att jag behöver ett bra och pålitligt smakråd och att jag skulle komma in en annan dag……När jag har låtit denna chock sjunka in! Jag…..ska jag bli en glasögonorm??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *