Nudlar och sparande

Jag har som sagt, under flera år, drömt våta drömmar om ett nytt kök. Vi har pratat om att sätta in nytt kök under många år men det har, av ekonomiska skäl, inte blivit mer än just prat. Men nu ser det ut som att det faktiskt ska bli möjligt att faktiskt gör slag i saken. (Om bara saker och ting går som planerat och klaffar) Jag är närmare det där nya köket än vad jag någonsin har varit. Denna gången ska det bli av. Jag har börjat hålla stenhårt i varje liten krona. Inget ska få stoppa köksbytet!! Fram tills det nya köket sitter på plats så blir det enbart nudlar till middag. 4 paket för 10kr!! Hur billigt som helst. Och det behöver inte alls bli enformigt. Det finns ju olika smaker man kan variera med. 😉

Med nudlar som enda alternativ på menyn så kommer vi inte bara spara in pengar. Vi kommer dessutom gå ner i vikt…..och förmodligen även få skörbjugg pga näringsbrist. Men man får ta det onda med det goda. Inget ska få stoppa kökbytet!! Varje liten krona som blir över ska jag lägga i vår ”kök pott”

Robban sålde våra gamla utemöbler häromdagen. KÖÖÖÖÖK skrek jag och slängde mig över Robban och slet pengarna, från affären, ur händerna på honom. Många bäckar små….

Idag var Robban borta hos sin kusin en sväng. När han kommer hem så berättar han att hans moster ska sälja sin bil. Och så började han berätta om milantal, bytt kamrem, services och annat helt ointressant. Men jag kände genast igen snacket. Jag visste vart han ville komma. Och svaret var ett omedelbart NEEEEJ!!!! Jag brukar vanligtvis inte lägga mig i Robbans affärer och bilbyten. Men när dom riskerar att förstöra ett kökbyte så måste jag sätta ner foten!! Robban försökte lirka och övertala, men NEJ. Han försökte t.o.m med att han skulle byta mot sin bil. Men även om jag ska erkänna att jag inte är ett enda dugg kunnig på bilar och dess priser så begriper jag att han inte får samma summa för sin bil som mostern vill ha för sin. Så svaret är och förblir NEJ. Kök först, bil sen!

Jag har en ”date” med ”den vansinniga snickaren” i morgon. Trogna läsare kanske minns honom från när vi renoverade hallen för något år sedan. Det var han som skulle (som han själv kallade det) ”slänga ett öga” på huruvida en vägg var bärande eller inte. Han hade ett väldigt effektivt sätt att slänga ett öga. För den gången var väggen nere innan jag ens hade reagerat på att han kommit. Imorgon ska han komma hit och ”slänga ett öga” igen. Jag hade planerat att stoppa honom redan i dörren och sätta handfängsel på honom så att han verkligen bara tittar och ger några expertråd. Men när Robban nu planerar att sätta sprätt på kökbudgeten så kanske jag trots allt ska låta snickaren titta på sitt sätt. Jag möter honom i ytterdörren, hälsar honom välkommen och ger honom en kofot och låter honom ”titta” på det gamla köket. När han har ”tittat” klart så finns det ingen återvändo och vi måste få in ett nytt kök på studs…..innan Robban handlar upp pengarna på något så oviktigt som en bil!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *