Ny telefon och fotografering

Jag har minsann skaffat mig en ny telefon. Inte för att det var något större fel på den jag hade utan bara för att jag kan. Det som är prio 1 för mig när det gäller mobiler är att den har bra kamera. Ja, att den även går att ringa och skicka ett eller annat sms med känns ju oxå lite nödvändigt. För ett tag sedan så såg Robban reklam på tv:n för Huawei’s senaste telefon (varför väljer man att döpa en telefon till något som knappt går att uttala??) I reklamen skröt dom om hur oerhört bra bilder den tog. Robban, som vet att jag använder just kameran mycket, sa då ”En sådan ska du ha” Ja, det jävlar ska jag, sa jag. Nej, det gjorde jag så klart inte (även om jag verkligen ville) Istället berättade jag för honom vadben sådan kostar. Då blev han tyst. Sedan dess har jag drömt våta drömmar om att få byta upp mig till just en sådan. Eftersom jag har ”Telenor change” som gör att jag kan byta in min telefon, mot en nyare, en gång om året så tänkte jag ändå göra slag i saken och byta. Glad i hågen åkte jag, Jejje och svärdottern upp till Kristianstad (där vi har närmaste Telenor butik) för att fixa det där bytet. Jag kände mig som ett litet barn som var på väg till en leksaksaffär för att få välja ut en ny leksak. Jag stegade, glad i hågen, in i butiken och fram till disken där jag framförde mitt ärende. Expediten var så tillmötesgående så. Han knappade lite på sin dator där han såg att jag ju faktiskt hade full rätt att byta telefon. Sen frågade han om jag hade säkerhetskopierat min gamla telefon. Eeeeehhhh……hur gör man det??? Gör den inte det själv lite då och då?? Nej se det var man minsann tvungen att koppla ihop den med datorn för att göra sa han. (Vilket jag nu vet att man inte alls måste göra) Jag kände hur min glädje och förväntan började rinna av mig. Jag som verkligen var helt inställd på att få gå där ifrån med ny telefon. Han bad trots allt om att få titta på min telefon. Han blev nog, till en början, riktigt imponerad av hur fin och välbehållen den faktiskt var, trots ett års flitigt användande och ett antal tappningar i golvet. Inte en skråma hade den……men så vände han på den och på baksidan hittade han en liiiiiten spricka och då blev det tvärt nej. Den tog dom minsann inte emot som inbytes mobil. Ville jag byta telefon så fick jag lägga pengar i mellan. Den sista lilla glädjen rann av mig och jag lämnade sorgset butiken……med min gamla mobil…..den med en spricka i baksida. Vad spelar väl en BAKSIDA för roll??

För att vår resa till Kristianstad inte skulle kännas helt meningslös så gick vi in på yogiboost där jag tröst åt!!

Väl hemma grät jag floder!!! (Nej det gjorde jag så klart inte. Men det var en bra beskrivning, om än överdriven, på min enorma besvikelse) Men det var ju bara till att acceptera lägen och försöka bearbeta sorgen.

Men så någon dag senare så frågade Robban vad det skulle kosta att byta ändå. När jag berättat summan så sa han ”Det är du väl värd” JAG?!?! Jag är till och med värd mer än så 😂 Robban tyckte iallafall att jag skulle unna mig den där telefonen. Och jag ville smida medans järnet var varmt. Så jag skyndade mig att beställa den…..innan han kom på andra tankar. Sen var det bara att vänta….och hoppas på att PostNord (för en gångs skull) skulle hålla vad dom lovade. Och det gjorde dom!!! Idag kom den. Vilket var i rättan tid eftersom Liams telefon, helt utan förvarning, sa upp sig igår. Så nu kunde han ju ta över min. (Vilket nog innebär att den snart har mer än en liten spricka på baksidan)

Hela eftermiddagen har jag sprungit runt och fotograferat allt som kommit i min väg och jag måste säga att jag absolut är nöjd med kameran.😀

Jag gick ut och tog en bild klicka 22:55 i kväll med min nya telefon och samma bild med den gamla direkt efter. Jag berättar inte vilken bild som är tagen med vilken telefon….gissa😉

Midsommarhelgen står för dörren och jag ska fotografera MASSOR!!! Det blev ju ett onödigt långt inlägg bara för att berätta att jag har ny telefon och för att visa några bilder 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *