Olika syn på dåligt väder.

Som alla trogna läsare vet så befinner sig vår älskade Benjamin på Gotland. Där har han varit nu i lite mer än en månad och mitt hjärta blöder av saknad efter honom. Redan när det blev klart att han skulle dit och jobba så sa jag att jag ville dit på semester i år. Robban höll med. Om han gjorde det för att hålla mig lugn eller för att även han kände ett behov av att träffa Benjamin är oklart. Det kan iofs vara en kombination av båda. 

Benjamin han knappt utanför Bjärnums skyltarna (trots att dom står ca 20 meter från vår husknut) innan jag bokade båtresa och camping. Den 23-30/7 skulle det bära av. (Vilket kanske nu får er att förstå att detta inlägg publiceras först efter att vi kommit hem igen) Och sen var det bara till att vänta och längta tills det var dags. Någon vecka innan avresa så tittade Robban på någon sida där det sladdrades om att vädret under vår vistelse inte skulle vara det bästa. Och så kom han med förslaget att vi skulle senare lägga resan. Jag himlade med ögonen och talade om att det var ett väldigt dåligt förslag. Jag hade redan saknat och längtat tillräckligt länge. Någon dag senare så kollade Robban åter igen vädret, som fortfarande visade på regn. Och åter igen påpekade han att han tyckte att vi skulle skjuta på resan. Och åter igen himlade jag med ögonen och talade om att jag längtade efter min ”lilla” pöjk och att jag inte ville vänta så mycket som en enda dag längre än nödvändigt för att få träffa honom. Så här fortsatte det dag efter dag. Koll på väderleks rapporten och gnäll om att vi borde skjuta på resan. För varje gång så suckade jag allt ljudligare och himlade allt kraftigare med ögonen och påpekade varje gång att jag inte ville eller ens tänkte skjuta på resan. Jag skulle fullkomligt skita i om det så var orkan, monsun regn, snöstorm, jordbävning eller tornado. Jag skulle till Gotland och den resan skulle påbörjas den 23 Juli 2017!!!! 

När så Robban för 54689:e gången påpekade väder och framflytt av resa så fick jag tillslut ett psykbryt och talade om att jag ta mig f@n skulle avboka den satans resan, lämna robban och husvagnen hemma och istället boka hotell, motell, vandrarhem, b&b, tält, koja, parkbänk eller en pappkartong om så skulle vara. För JAG skulle iallafall åka och träffa Benjamin. Och detta tänkte jag göra den  TJUGOTREDJE JULI TVÅTUSENJUTTON!!! Och jag skulle ta med mig ett PARAPLY om ifall att det nu skulle regna så jävligt som han förutspådde. Jag spottade och svor och övervägde för en stund att ta ut skilsmässa. Robban tyckte jag överreagerade. Han hade ju bara gett ett förslag. Hrm……. ja samma förslag 6445678 gånger!!! Det var lika många gånger som jag röstade ner förslaget Dock hade jag tydligen varit något otydlig i min ner röstning eftersom han fortsatte med sitt ”förslag” 

Mitt vredesutbrott fick dock äntligen honom att förstå att jag var orubblig. Och plötsligt så tyckte han att vi trots allt skulle hålla kvar vid den resplan vi hade haft hela tiden. Förmodligen för att han dels visste att det var lugnast så och dels för att han visste att jag verkligen skulle dra iväg på egen hand om det var nödvändig

Så den 23:e hakade vi på husvagnen och gav oss iväg mot Oskarshamn och den väntande färjan. Ungefär samtidigt som vi skulle sätta oss i bilen så öppnade sig himlen…… lite som ett dåligt omen som ville skrika till mig att jag borde ha lyssnat på min man. 

Men ju närmare Oskarshamn vi kom, ju finare blev vädret. Och ju närmare Gotland VI kom, ju mer helt började mitt hjärta kännas. ÄNTLIGEN skulle jag ha alla mina prinsar omkring mig igen. ❤

Jag har ju väldigt sällan fel (jag är ju kvinna liksom) men om jag väl har fel så har jag inga problem att erkänna det. Så jag vill nu visa med bilder vilket fruktansvärt väder vi har tvingats bevittna under vår Gotlands vecka.

MÅNDAG

TISDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LÖRDAG

SÖNDAG 

I mitt tycke så räknas ständigt solsken som iallafall ”någerlunda” bra väder. Men vi har väl olika syn på dåligt väder Robban och jag. 

Jag får väl dock erkänna att en liten stund på söndagskvällen så kom det en skur. Den allra första under hela vår vistelse. 

Det regnande på ganska kraftigt i en timmes tid. Sen var det över. Och jag undrar om det var den lilla (okej,den var ju faktiskt ganska rejäl när den väl kom) regnskuren som var orsaken till att Robban försökt tjata hål i huvudet på mig om ombokning för??? 

När regnet väl dragit över så återkom solen igen. Alldeles lagom för att ge oss en vacker solnedgång. 

Det har varit en helt underbar vecka på många sätt. Alla mina älskade prinsar omkring mig, sol, bad, god mat, goda drinkar, upplevelser och upptäckter. Jag älskar verkligen Gotland. Det är så oerhört vackert. ❤❤❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *