Ont om porslin och städning

Dom har öppnat en ny restaurang i Hässleholm. Eller ny kan man kanske inte säga men i ny ”tappning” Den har varit stängd under en längre tid men har nu fått nya ägare och öppnat på nytt. Jag vill inte berätta exakt vilken restaurang det är för jag vill inte hänga ut dom. Och jag tycker att var och en får skapa sin egen uppfattning.

Zuper svårt att gissa? 😉

Robban ville att vi skulle prova och jag blev inte jätte besviken över att slippa laga mat. Så jag gillade förslaget. Igår åkte vi dit. Dom hade verkligen gjort en uppfräschning. Byggt om, målat och fixat. Vi stegade in genom dörren och blev sen stående där. Lite osäkra på om det bara var att gå och sätta sig vid första bästa bord eller om vi lite väluppfostrat skulle invänta någon som tilldelade oss ett bord. (Med en son i restaurangbranschen så har man ju fått höra lite om korkade gäster som bara oförskämt stampar in som om dom ägde stället) Där stod vi innanför dörren som vilsna själar och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Personalen tycktes inte ta minsta notis om oss. Efter en stund traskade Robban fram till baren för att (störa personalen??) fråga hur vi skulle göra. Han fick då menyer i handen och informationen att vi kunde sätta oss var vi ville. ”Hej och välkomna” var inte riktigt melodin på det stället. 🙄

Vi slog oss ner vid ett bord och öppnade våra menyer. Vi hann knappt ögna igenom förrätterna innan en servitör(??) Kom och, lite i förbifarten, frågade om vi ville ha en liten stund till för att bestämma oss.

Eeeehhh…. Ja tack. Det vore ju bra om vi iallafall kunde få komma till varmrätterna 🙄 Han gick då i väg en stund.

Väldigt snart så kommer han tillbaka med en spopkvast och skyffel i handen. Och frågar ännu en gång om vi vill beställa. Ja här ska det minsann gå undan. Att gå och ställa ifrån sig spokvasten innan man frågar efter beställningen var helt otänkbart 🙄 Han ställde dock ifrån sig den i en hast när han skulle hålla både block och penna för att kunna skriva upp beställningen.

Vi beställde det vi skulle ha och servitören kunde återgå till sin sopkvast. Jag beställde fläskfilé polignac som skulle serveras med pommes och hemmagjord champinjonsås.

Maten kom och vi började äta. Maten var okej, men när jag äter ute så vill jag ha en wow känsla. Jag vill inte sitta och känna att det här hade jag gjort bättre (och där med billigare) själv hemma. Robban är alltid den som äter upp först. Så även denna gång.

Knappt hade han hunnit svälja sista tuggan innan en servitris kom och tog hans tallrik. Vi andra satt fortfarande och åt men det tycktes vara väldigt bråttom att få hans tallrik. Jag började fundera på om dom möjligen hade ont om porslin och nu behövde hans tallrik till nästa gäst. Annars väntar man väl med att ta tallriken tills alla i sällskapet har ätit upp?? Jag kände mig nästan stressad till att äta fortare. Tänk om dom kanske behövde min tallrik också? Vi åt klart och hann faktiskt släppa besticken på tallriken innan servitrisen kom igen för att ta tallrikarna. Hon visade oss var det fanns kaffe till självservering som dom bjöd på efter maten. (Och ja, visst bjöd dom på det. Det var ju absolut inte inräknat i priset på maten🙄)

Jag hämtade kaffe till oss men hann knappt ens smaka på det innan servitrisen var där igen för att hämta våra urdruckna glas. Det var nästan förvånande att hon inte började torka av bordet när hon ändå var i farten. Jag fick verkligen känslan av att dom inte ville ha oss kvar. Och jag blev väldigt säker på att serveringspersonalen inte hade blivit utbildade av samma underbara och professionella lärare (Susanne❤️) som Benjamin hade på restaurangskolan.

Vi fortsatte att sitta och prata och sörpla på vårt kaffe…..tills en annan ur personalstyrkan började sopa golvet!! 😳 Då kände vi oss verkligen i vägen!! Ärligt talat?!? Man sopar väl inte golvet när man har gäster i restaurangen?? Ville dom städa ut oss?? Tack för maten och den dåliga servicekänslan. Nu har vi provat restaurangen och det kommer vi inte att göra om. Inte ska väl vi komma och störa igen och vara i vägen för att äta något som jag själv hade gjort bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *