Oväsen och kaos.

Vi har ju, som ni vet, påbörjat köket. Hittills så känns det som att det har gått framåt med små små steg. Det har mest varit en massa ”små pill” Även om byta avloppsrör och dra om elen kanske inte är så jätte litet. Men det syns ju liksom inte riktigt. Men så igår dundrade snickaren in genom dörren. Och nu jävlar satte det fart!!! Han började med att försiktigt, försiktigt såga bort gipsen som pappa skrivit på.

Den vill jag ju ha kvar, men på en annan vägg och nu är den räddad. ❤️

När den väl var nere så flög själva fan i den där snickaren och han började föra ett förfärligt väsen med att såga och bräcka så att spik och plankor flög all världens väg!! (Finns det ingen snickare som jobbar lugnt och metodiskt???)

Min vägg!!! Min älskade hall vägg 😱😭 Men det fanns visst ingen mening att bredda dörrhålet från bara ett håll så motvilligt får jag väl gå med på att offra en liten bit av även hallväggen.

Blir nog riktigt luftigt och fint när det väl blir klart.

När snickaren höll på att föra väsen som allra mest så kom även rörmokaren och började stöka.

Eftersom vasken ska flyttas så behöver ju även vatten och avlopp flyttas (Det kan ju vara både bra och meningsfullt att ha vatten och avlopp kopplat till en vask) Och för att få ner rör osv i golvet så behövde det borras. Det förde ett fasligt väsen!!

Vi har tyckt att det har varit ganska så dåligt vattentryck i badrummet på ovanvåningen. När dom gamla rören togs bort så förstod vi varför!!

Inte jättemycket plats kvar för vatten att ta sig igenom!!

Eftersom även spis och fläkt ska flyttas så behövs det ju även göras en ny kanal att dra det nya fläkt röret igenom så ett hål sågades upp i taket. Vi har varit lite smått oroliga för hur besvärligt det skulle visa sig vara. Men det kommer tydligen bli enklare än vi trodde. PHU!!

Just i nuläget så kan man, med lätthet, från ovanvåningen prata med folk på neder våningen utan att behöva skrika. 😁

Här bankades, slogs, sågades och fördes ett fasligt väsen så det var en riktig befrielse att lämna allt och köra till jobbet. Även om mitt kontrollbehov gjorde att jag gärna hade stannat hemma och hållt koll på arbetarna.

När jag i morse körde hem från jobbet så föreställde jag mig en lugn och skön Söndag. Men jag hann inte mycket mer än hem innan pappa kom och började föra lika mycket väsen. För idag så skulle (tydligen) taket riktas.

Det går sakta men säkert framåt med vår renovering. Men i samma takt som bygget fortskrider så ökar kaoset.

Men jag har, trots allt, fortfarande hopp om att det ska bli förbannat bra när det är klart!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *