Pandemi och idioti

Jag, och säkert många med mig, är så förbannat trött på det här med Corona. Jag vill bara att allt ska vara som vanligt igen där man kan ha marknader, konserter osv. Jag vill inte vara konstant orolig för att mina föräldrar, som är i riskgruppen, ska få skiten. Jag vill kunna krama min mamma och pappa utan att vara rädd att jag obemärkt vandrar omkring med skiten och kanske gör dom sjuka.  Jag vill kunna bjuda hit hela familjen på middag inomhus utan att vara rädd för att någon av gästerna går här ifrån med ett virus som en oönskad liten efterrätt.
Jag försöker leva på som vanligt. Eller iallafall någorlunda. Men visst använder jag kanske huvudet lite extra när jag är ute. Jag har sett att en del går all in och har både gummihandskar och munskydd när dom är i en affär. Men jag nöjer mig med bara sunt förnuft. Inte slicka mig på fingrarna, inte peta mig i ansiktet, hålla avstånd, hosta i armvecket osv, osv. Jag personligen är inte jätte rädd för att få skiten. (Ont krut förgås ju inte så lätt.) Men jag är rädd att mina nära och kära ska få det.
Det där med att hosta har blivit lite som ett ticks för mig. Det är precis som om jag måste hosta så fort jag kommer in i en affär. Bara för att jag inte ska liksom.

Förr hostade man för att dölja en fis. Numera fiser man för att dölja en hostning.


Men som sagt, en del använder alltså både handskar och munskydd. Och det är väl inget fel i det. MEN….. Så för ett tag sedan när jag faktiskt var i Ullared (trots att en del idiot förklarar  folk som åker dit) så såg jag en liten familj där både mamman och pappan gick omkring med munskydd. Bättre att ta det säkra före det osäkra antar jag. MEN….. I vagnen hade som ett helt oskyddat litet barn!?!? Hur tänkte dom där? Dom skyddade sig själva men inte barnet? Trodde dom på riktigt att Corona bara ger sig på vuxna? Eller kändes det kanske inte så viktigt att skydda barnet? Tanken slog aldrig dom att även om dom inte blev smittade i affären så asade dom ev. med smittan hem iallafall och får den senare hemma i tv-soffan av sitt eget barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *