Paviljong, förbandslåda och ryska svordomar

Efter att våra förra paviljong (i tyg) slets i sönder med ett ratch förra hösten så har vi nu införskaffat en ny. En som kan stå uppe året runt så att man slipper den där vemodiga biten med att packa ner den varje höst. Den nya var väldigt dyr och jag ska erkänna att jag har varit ganska så svår övertalad till att faktiskt gå med på att köpa den. Jag har ju velat ha den precis lika mycket som Robban. Men jag har varit lite för snål. Men så kom Robban med argumentet att den kan ju vara väldigt bra att stå under om det är dåligt väder när vi tex ska såga någon regel eller liknande till renoveringen av övervåningen. Där tyckte han att han var smart va? Efter många om och men så beställdes den där paviljongen och levererades hem med en stor lastbil.

Varje vår som det varit dags att sätta upp den förra paviljongen så har Mateusz kommit hit för att hjälpa till. Han är ganska så smart och när vi står och klöser oss i huvudet över beskrivningen så brukar han oftast komma på hur det ska vara.

Han har gjort det så många gånger nu att han nästan kan sätta upp det i sömnen. (Dom är bra att ha ibland dom där polackerna😉) Nu var det dock en helt ny paviljong med en helt ny konstruktion.

Vi började (så klart) med att läsa instruktionerna. Och redan där började jag undra vad i helvete vi hade köpt!!!

Man behövde hjälm och förbandslåda?!?!? 😳

Hur farlig var den här paviljongen egentligen??

Jag och Ejla utsåg oss genast till att vara dom som förberedde allting. När Robban och Mateusz skruvade ihop de första delarna så la vi fram allt för nästa moment.

Observera dom långärmade arbetskläderna som enligt beskrivningen ska användas 😆

Allt flöt på utan problem och vips så stod liksom ”skelettet” där. 😀

Då var det dags att bygga ihop taket och det var här som problemen började!! För i samma sekund som detta moment kom så insåg han som ritade instruktionerna att hans arbetsdag snart var slut och att han behövde lägga på ett kol för att hinna bli klar. Så han beslutade sig helt sonika för att skita i att rita in en del steg. Det kan folk gissa sig till tänkte han. Samma tanke hade han som märkte upp pinnarna med siffror för hälften av pinnarna hade ingen märkning alls.

Det var nog ungefär här som jag började förstå varför dom tyckte att man skulle ha hjälmen och förbandslådan. För risken var liksom överhängande att man skulle börja slåss med delarna pga den växande irritationen man kände!!😠

Det spottades och det svors (på både svenska, polska och ryska) Det var så oerhört många delar som vi skulle gissa var vi skulle sätta (och i bland gissade vi fel och fick börja om) Vår förra paviljon slängde vi ihop på ca en halvtimme. Denna jävulen brottades vi med i tre timmar men blev ändå inte klara!! Så vi fick helt enkelt ge upp och fortsätta dagen efter. Det stod ju trots allt i beskrivningen att man inte fick sätta upp den om man var trött, full eller hade tagit droger…..vilket nog egentligen bara hade underlättat processen.

Idag gav vi oss på eländet igen och det blev nya svordomar. Vi fick ihop allt och skulle sen bara dra i ”takplattorna” vilket visade sig vara allt annat än bara!! Det var nästan mer besvärligt att få dom på plats än att bygga ihop allt det andra 😠

Dagens byggande tog ungefär lika lång tid som det vi gjorde igår…..ändå är det inte klart!!!

Men nu är det iallafall bara (???) Några lister kvar som ska skruvas fast. Och det tror jag ska vara ganska så enkelt. Och så ska ”gardinerna” hängas dit och sen ska det göras mysigt och det viktigaste av allt DET SKA INVIGAS 🤪

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *