PINSAMT!!!

När jag var liten så kändes det så stort och speciellt när det var dags för Melodifestivalen på tv. EN gång om året var det den svenska uttagningen. Man såg lite fram emot den. Mamma lagade alltid till något lite extra gott från något recept hon hittat i någon veckotidning och sen satt vi där tillsammans och tittade på alla bidragen. Jag och pappa lyssnade på låtarna, och mamma tittade på vad artisterna hade för kläder för att eventuellt hitta någon ny kreation att sy. Bidrag efter bidrag spelades upp och det kändes spännande inför vem som skulle ta hem vinsten. För när röstningen var avgjord och programet väl var slut så stod där alltid en vinnare som var den som skulle få representanter Sverige i den stora finalen. En Melodifestivals kväll och sen var det över. Numera så ska det vara en väldig massa deltävlingar. Och det känns inte det minsta speciellt eller ens sevärt. Men i lördags så såg jag faktiskt på spektaklet. Mest för att det inte fanns så mycket annat att titta på. Men jag insåg ganska snart att program som ”ett med naturen”, ”Landet runt”, ”På spåret” och annat skit skulle vara mer sevärt. Jag fattar verkligen inte varför man numera ska ha en hel drös med deltävlingar innan man till slut har en vinnare?? Är det för att de låtar som är totalt skit, trots allt ska ha en chans att vinna? Och vem är det som avgör vilka låtar som ens ska vara med från början? Och var dras gränsen för vad som är skit eller inte? Finns överhuvudtaget tanken på om bidragen vid en ev. vinst är värdiga att representera vårt land? Just detta årets festival har tam mig f*n varit en parodi enligt mig. Edward Blom som helt utan tillstymmelse till sångröst står och ylar på en scen, omringad av dansare som är utklädda till……mat!!! (Hoppas att inte mamma får för sig att sy upp någon av dom scen kläderna!!)

I denna deltävlingen ställde Robert Gustavsson upp med en låt som hette ”Fuldans”. Men istället för att bara vara sig själv så spelade han en karaktär, klädde ut sig i en gammal Elvis kostym och gjorde det hela till ett enda stort skämt. Och där satt halva Sverige och gömde sig bakom en kudde hemma i tv sofforna och skämdes. Låten i sig hade, enligt mig, passat bättre på svensktoppen (där den säkert även kommer att spelas) Men visst hade den väl även kunnat vara med i mello……men varför förlöjliga uppträdandet?? Vad är det vi vill uppnå med melodifestivalen?? Att visa andra länder hur bra musik vi faktiskt kan producera eller att visa hur förbannad löjliga och pinsamma vi är???

Jag tycker inte att lördagens mello hade en enda låt som jag kände var bra. Enligt mig var det enbart ren och skär skit!

En annan låt som var med var ”Never learn” Med Olivia Eliasson. Det enda jag kunde höra i den låten var hur den där Olivia (stel som en pinne, omringad av killar som hoppade omkring i självlysande regnkläder) stod och sjöng ooooh, ooooh, ooooh.

Jag må låta gammal, men det var tveklöst bättre förr!! Och till helgen så kommer jag hellre kolla på Ett med naturen”, ”Nyheter på finska” eller vilken skit som helst som är bättre än nutidens melodifestival.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *