Projekten som aldrig tar slut.

Jag har så många idéer och projekt som trängs i mitt huvud. Saker som jag vill göra, förändra och tillverka. Men tiden räcker inte riktigt till (inte tålamodet heller alltid) Ett projekt som jag absolut vill dra igång är att renovera hallen på övervåningen. Men det finns inte riktigt tid för så stora projekt just nu. Sålänge så får jag helt enkelt sysselsätta mig med lite andra och mindre projekt. Ett av projekten är en fruktansvärt ful lampa som jag hittade (och faktiskt fick gratis) på en loppis och som i mina ögon hade ganska så bra potential att bli riktigt bra.

Dock så är det inte alltid som mina projekt blir riktigt som jag föreställt mig när jag väl ger mig på dom. Så den där lampan kanske jag återkommer till i ett annat inlägg längre fram. För just nu har jag lagt det också på is eftersom det inte riktigt blev som jag ville 😠
Ett annat projekt har varit att göra mig ett soffbord. Planen var att ta mamma och pappas gamla bord som dom hade stående på vinden, använda benen och göra en ny bordsskiva.

Men så dök det upp ett annat bord i en köp och sälj grupp på Facebook.

Ett ekbord för 250kr. Och jag såg verkligen potential även i detta bord. Och insåg att det där skulle kunna bli väldigt bra med en slipmaskin, misshandel och bets. 😍 Så jag köpte bordet. (Jag måste verkligen sluta asa hem allt jag ser potential i!!)
Jag gav bordet lite stryk med en kedja, hammare och allt annat som kom i min väg. Men jag lyckades inte få till tillräckligt med skador för att få bordet som jag ville. Jag asade tom ut bordsskivan på infarten, la det upp och ner och asade det på stenarna för att få det att se slitet ut. Satans bord till att vara tåligt!! Det blev ju knappt ens repor! 🙄 Och när det inte funkar som man vill så tar man till det tunga artilleriet!! Jag gav skivan till Linus och lät honom göra grovgörat. Och efter att ha gott loss med en vinkelslip och lite andra tillhyggen så lämnade han tillbaka det i riktigt skadat skick. 😃

Benen slipades, plågades och misshandlades. Och sen kom jag till hyllan som ska vara under bordet. 😩 VEM f@n tillverkar en hylla med ribbor?? Hyllplanet i sig var väl inga större problem. Det var ju bara till att dra över med slipmaskinen. Men mellan ribborna fick jag stå och gno med ett sandpapper tills jag fick blodsmak i munnen och började önska livet ur mig själv!

Måååånga timmar och måååånga sandpapper gick åt innan jag äntligen kunde betsa och lacka och sen säga att bordet var klart. Och jag måste nog säga att jag blev förbannat nöjd 😍

Vi har numera ett tvrumms bord som ingen annan har!!

Den där lampan ska jag också ta tag i….sen någon dag…. I framtiden…kanske.