Rivning och barndomsminnen

Bit för bit har det gamla köket försvunnit. Det enda som varit kvar in i det sista har varit vasken, diskbänken, en löjligt liten bänkskiva och skåpen på väggen över den. Idag var det dags att säga adjö till även detta. Och jag vet att det nu kommer att bli väldigt mycket mer besvärligt en tid framöver. Diskning får göras nere i tvättstugan och hämta vatten får göras på toaletten.

En av mina stora prinsar rycker in och hjälper sin mamma att förvärra det kaos som redan råder på hela nedan våningen.

När vi rev bort underskåpen så tittade en gammal tapet från mitt barndomshem fram. Trogna läsare minns kanske att jag berättat att vårt kök en gång satt i mina föräldrars hus. Och tydligen så hade pappa tapetserat på den ena skåps sidan. Något som man inte kunnat se här eftersom det varit ihopsatt med ett annat skåp. Men när nu jag och Jonathan bröt loss dom så tittade den gamla tapeten fram och jag blev alldeles nostalgisk.

Det var en gammal tapet med liksom ”bubblor” i. Det var nog ganska populärt på den tiden. För jag minns att vi hade något liknande inne i tvrummet. Pappa tapetserare om (från den svarta tapeten med stora orangea eller röda blommor) och satte upp en ”bubbel tapet” och jag minns att jag gillade den där tapeten väldigt mycket. Den var jätte fin och så mysig att stryka handen över.

Den var även väldigt rolig att pilla på. Då kunde man pilla bort dom där små ”bubblorna” och det var ju både avslappnande och roande…….tills pappa upptäckte det. Då var det inte fullt lika kul kan jag meddela!! Just där och då är jag övertygad om att pappas kärlek till mig var allt annat än stark! Där hade han lagt ner en massa pengar på en ny tapet och hur mycket tid som helst med att sätta upp den och så sitter hans dotter och pillar sönder den innan klistret bakom den ens hunnit torka ordentligt!! Jag vill minnas att jag fick höra hela pappas förråd av svordomar den dagen. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag nog att han hade all rätt att vara arg. Tack och lov så gick det över ganska snabbt och jag lovade att jag aldrig mer skulle pilla på dom där bubblorna. Men jag ska erkänna att idag, innan skåpet med den påklistrade tapeten slängdes på släpet så pillade jag bort några bubblor bara för att. 🙈

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *