Rivning och renovering.

När jag var liten så var jag väldigt, väldigt, väldigt sällan hemma ensam. Mamma var dagmamma så hon var i stort sett alltid hemma. Men någon gång ibland så var hon iväg och jag var hemma själv. Varje gång detta hände så sa hon alltid, när hon kom hem, ”Det går ju inte att lämna dig själv utan att du river halva huset” Jag kan väl erkänna att jag nog stökade till en hel del. Men att anklaga mig för att riva halva huset var väl kanske att ta i.

Nu är jag vuxen och har eget hus och nu för tiden så stämmer det ju absolut som hon sa. Lämna mig ensam och jag river halva huset. 🙈

I måndags när Robban stuckit iväg till jobbet så ”råkade” jag riva ut dörr och dörrkarm till klädkammaren. Den liksom bara föll ut. 😳

Igår rev jag ner alla foder och golvlister. Och när jag ändå hade ångan uppe så gav jag även mig på taklisterna. Mot en av taklisterna vilade den gamla vindsluckan (som varit halvt dold ovanför garderoberna som vi rev för ett tag sedan) När jag bröt loss listen så rasade luckan i golvet med en smäll och jag blev plötsligt påmind om att vi har kutterspån på vinden…..eller hade 🙄

Robban har slutat att ens förvånas över vad jag tar mig för så fort han går ut genom dörren. Men jag tror att han ständigt går med en klump i magen av oro för vad han ska mötas av när han kommer hem.

I kväll stack han iväg en runda till byn. När han kom hem så hade hela väggen, till klädkammaren, förvandlats till en brädhög.

Jag har varit ledig från jobbet i nästan 2 veckor, och det är alldeles för länge tycker Robban. Jag blir liksom ”stökig” när jag har för mycket fritid. Men i morgon och lördag är det dags att jobba igen. Så då får Robban pusta ut lite. Men på söndag är jag redo för att ta tag i kofoten igen. 😜 Den där renoveringen, som enligt Robban, skulle vänta till hösten är äntligen på gång!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *