RÖRigt arbete

För varje dag som går så växer ett allt större kaos fram i vårt kök. Väggen är som bekant riven och de rör vi (jag) känt lite oro för är nu blottade.

Jag, som har svårt att lägga band på mig själv, har velat ge mig på rören sedan väggen försvann. Men även jag har ju mina begränsningar för vad jag kan. Och byta avloppsrör är inte en av dom saker som jag kan. (Eller ens vill) Så jag har snällt fått vänta på att rörmokaren skulle ha tid att komma hit och fixa det åt oss.

Idag har jag varit ledig från jobbet och varit iväg på andra saker. När jag kom hem vid 17 tiden så var elektrikern på besök.

Hrm……El……avlopp…..samma sak…??

Någon har under årens lopp tydligen ”tätat” lite kring rören på sitt eget lilla vis. 🙄

Man tager vad man haver heter det visst 😂 Undrar hur mycket mer kläder som ligger gömda i husets väggar och golv. 🤔

Avloppsröret plockades ner och jag tycker det är extremt äckligt!!! Det är mååååånga kilo skit som har passerat genom det röret sedan 1953 när huset byggdes. 🤮

I min lilla naiva värld så var det ju bara att plocka bort röret och sätta dit ett annat och så skulle det vara klart. Men att få loss ett rör som har suttit i 65 år var tydligen inte alls bus enkelt. Det bankades, slogs, slipades och sågades (och hela köket låg som i en dimma av en massa små partiklar som jag inte ens vill forska i vad dom innehöll) innan röret äntligen ville ge vika.

Jag får en oerhörd panik av sådant här och är alltid rädd att vi ska bjudas på överraskningar som borrar gigantiska hål i plånboken eller som gör att vi inte kommer att kunna duscha på evigheter. Men Robban och Marcus (elektrikern tillika kusin) slet som djur och gav sig inte i första taget. Och lite mellan varven så försäkrade Marcus mig om att det kommer att bli skit bra det här. Robban muttrar nog mest och funderar på att ta ut skilsmässa innan jag kommer med fler jobbiga renoverings idéer. (Jag är både glad och tacksam att han satte stopp när jag i ett svagt ögonblick tyckte att vi kunde renovera kök och badrum på en och samma gång)

Vid 21:30 tiden hade dom äntligen fått bort det gamla äckliga stålröret och ersatt det med ett nytt och fräscht plaströr så nu kan vi åter igen duscha och använda toaletten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *