Saknar mitt baconmonster

Ibland är det in utav helvete jobbigt att vara mamma!!! Om jag hade vetat hur känslosamt jobbigt det många gånger är så vet jag inte om jag inte hade valt att vara barnlös. Men samtidigt så bjuder barnen på både glädje, lycka och stolthet så alla dom där jobbiga stunderna är mödan värt.
Idag värker det något fruktansvärt i hjärteroten av saknad. Vår ”lilla” Benjamin har kastat sig ur boet för att pröva sina vingar. 

För en månad sedan packade han bilen till bristningsgränsen med saker och flyttade hemifrån för en tid. Under 2 månader ska han stå helt på egna ben, till stor del, utan den invanda backupen från mamma och pappa. Jag (och Robban) som alltid har funnits där, redo för utryckning, när han behövt bli hämtad eller få hjälp. Finns plötsligt måååååånga mil iväg utan möjlighet att komma och hjälpa om det kör ihop sig. Ja, komma och hjälpa kan vi ju. Men det tar ca 3 timmar med bil + 3 timmar med båt innan vi kan vara där. Men jag är helt övertygad om att han klarar det galant. (På hemma plan ringer han nog bara oss för att det är enklast så)

Han flyttade helt sonika till Gotland över sommaren. Jag är så oerhört glad och stolt för att han fått och tagit den här chansen. Men samtidigt så är det oerhört jobbigt att han lämnar ett så stort tomrum efter sig. För det blev oerhört tyst och tomt här när han åkt. 

Det märks på många sätt att han är borta. Förutom att här är väldigt tyst så har jag plötsligt väldigt lite tvätt. Här har maskinen alltid gått dagligen. Nu kan det gå 2-3 dagar utan att jag har möjlighet att fylla en maskin. Vilket så klart får mig att undra lite över hur många gånger om dagen han egentligen byter kläder när han är hemma??? En sak är jag iallafall säkert på. Han byter inte kläder hälften så ofta på Gotland eftersom han där inte har servicen att kunna slänga kläderna i en tvättkorg och bara vänta på att dom ska dyka upp tvättade, strukna och vikta. Plötsligt så är Hans kläder smutsiga tills han själv tar tag i det där ”tvätteriet”

Ett annat tydligt tecken på att Benjamin inte är hemma är att det hela tiden finns mat i kylen. Det jag ställer in i kylen finns kvar nästa gång jag öppnar. Framförallt om jag köper hem bacon. Det brukar inte kunna ligga oerhört i kylen någon längre tid när han är hemma. Han fullkomligt älskar bacon och tycker att man kan och ska ha det till ALLT!!! Vilket resulterar i att jag knappt hinner packa upp efter att ha varit i affären innan Benjamin har ätit upp den ny inköpta baconen. Men nu ligger den alltså där alldeles orörd. Och det känns både konstigt och fel. Jag saknar mitt bacon monster!!!!!

Men snart är det semester och DÅ drar jag (vi) till Gotland och träffar vår älskade ”lilla” påg ❤ #LÄNGTAR!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *