skilsmässa och betänketid

Jag och Robban satt och diskuterade skilsmässa idag. Ja inte mellan oss, utan i allmänhet. Det är ju precis som om det där med skilsmässa blir som en liten epidemi. Ska ett par i bekantskapskretsen skiljas så blir det plötsligt fler. Det är precis som att dom, när ryktet når dom, säger ”Har du hört att Putte och Agnes ska skiljas. Vi ska väl inte vara sämre. Ska vi inte göra slag i saken vi oxå?”  Och så skiljer sig 3-4 par innan det blir lugnt något år innan man får höra om andra par som ska skiljas och genast blir det ytterligare 3-4 par. Jag och Robban har dock beslutat oss för att hoppa över även denna gången. Vi får se hur vi gör i nästa ”rusch”.

Men iallafall så kom vi in på det här med betänketid. Har man barn under 16 år så blir man påtvingad en betänketid på 6 månader innan skilsmässan går igenom. Ärligt talat så förstår jag inte riktigt varför. Om man väl har tagit beslutet att faktiskt skilja sig så har man väl (förhoppningsvis) redan tänkt igenom det både 1, 2 och 65 gånger. Det är väl sällan som man vaknar upp en morgon, ligger kvar i sängen en stund och morgnar sig och funderar lite över vad man ska göra denna dag. För att då plötsligt komma på att ”hrm….. Om man skulle ta och skilja sig idag” Och sen stiger man upp och skriver på de där skilsmässo papperna som man har liggande i skåpet fall i fall att lusten plötsligt skulle falla på. Jag kan bara se till mig själv. OM jag skulle få för mig att skiljas så skulle jag låta den tanken gro lääääänge innan jag verkligen gjorde slag i saken. Och jag skulle vara 110% säker innan jag ens tog tag i de där papperna. Men det är ju jag. 🙄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *