SKJUT MIG!!!

Även om det mellan varven har skapat ångest och huvudbry för mig med köket så har det trots allt flutit på ganska så bra. Bortsett från en och annan rörmokare som lovat mer än han har varit villig att hålla.😡 Igår startade så självaste monteringen och jag hade lyckobubblor i magen vid tanken på att vårt efterlängtade kök snart skulle stå klart. Skåp efter skåp monterades på plats och plötsligt var det dags för diskbänken att komma på plats. Mitt hjärta bultade lite extra kärleksfullt när den kom på plats…….ända tills en av snickarna gjorde mig uppmärksam på att där var en bula i skivan!! 😱

En liten bula som välkomnar framtida fuktskador och svällande trä!! 😩 REKLAMATION konstaterade snickaren. Längre väntan på färdigställt kök konstaterade jag! Snickaren lugnade mig dock något med att eftersom felet fanns redan vid leverans så kunde jag ha det så så länge för leverantören skulle komma och byta ut den så fort dom fått fram en ny skiva och att det brukade gå ganska så fort. Så jag skulle nog inte behöva oroa mig så mycket. Problemet är ju bara att vi inte kan sätta kakel innan den rätta skivan är på plats.

Vid 12 tiden tvingades jag trotsa mitt kontrollbehov och helt förlita mig på arbetarna för att åkta iväg till jobbet med förhoppningen att när jag kom hem igen (idag) så skulle det mesta vara så gott som klart. Men så pratade jag med Robban igår kväll som talade om att det tydligen hade visat sig vara fler fel med köket. En låda var skadad i kanten.

Men det värsta av allt, två skåp var högre än dom andra och alltså alldeles för höga! Och det gör så klart att det inte går att färdigställa köket!! Jag får verkligen ångest!! Ska jag behöva vänta ytterligare 8 veckor nu för dom nya skåpen?? Och vem ska stå för kostnaden? Han som ritat fel eller vi som (dumt nog) förlitat oss på att ritningarna varit rätt och godkänt att han beställde det han påstod att vi behövde? Jag hoppas innerligt på det förstnämnda!! Imorgon är det jag som ringer ”vår” köksritare innan han ens har hunnit hänga av sig jackan inne på jobbet och jag hoppas (för både hans och vår skull) att han löser felen med raketfart!!

En fasligt röra. Men man kan ändå ana hur det kommer att bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *