Sladdar och elingenjör

Det var ju alldeles hemskt vad jag spottar ur mig blogg inlägg nu plötsligt. 😲 Men detta måste jag ju så klart bara blogga om!! Tja, beroende på vem man frågar. Robban tycker förmodligen att detta är just en sådan sak som jag ska låta bli att blogga om 😂 Som ni vet så har jag ju börjat julpynta här hemma. Rum efter rum fylls av julkänsla eller iallafall försök till julkänsla. Jag hängde upp min stora fina julstjärna i fönstret i tvrummet. Jag drog sladden enligt konstens alla regler i en sådan där plast skena så att den skulle ligga snyggt och prydligt över fönsterfodret och ner längst sidan för att sen komma ut nere vid eluttaget. Ooohh så mycket möda jag la ner…… Bara för att upptäcka att sladd fan var för kort!! 😠


Någon ynklig liten centimeter till så hade den passat!! Detta var så klart något som jag hade förträngt sedan förra året!! Då löste vi det med en förlängnings sladd som blev som ett skatbo som vi gömde bakom gardinen (och svor över varje gång vi dammsugade) Men jag är ju en driftig kvinna!! Så jag tänkte att eftersom det inte finns så korta sladdar så får jag väl helt enkelt tillverka en egen!! Sen låter jag helt enkelt den följa med ner i ”jul lådan” till nästa år,då jag garanterat, åter igen, kommer konstatera att sladden är för kort.Så idag när jag var i Kristianstad så köpte jag helt enkelt en stickkontakt och en….. Vad heter den andra änden?? Den som man stoppar in stick kontakten i?? 🤔 Nå väl, en ”hona” och en ”hane” Här skulle minsann byggas sladd!! Jag stod där och velade fram och tillbaka på om jag skulle ha en ”jordad” eller ”icke jordad”. Men jag är ju inte alldeles tappad bakom en vagn (trots att jag är blond) så jag resonerade som så, att om vägguttaget var jordat (varför det nu skulle vara det i ett tv-rum??) Så skulle inte en icke jordad stick kontakt gå att trycka in. Och tvärt om. Dock så skulle det gå att sätta en jordad kontakt i ett icke jordat vägguttag om man bara ”karvade” av dom där små vita kanterna som sticker ut. Så jag bestämde mig för att ta det säkra före det osäkra. Så jag köpte den jordade stick kontakten och den ojordade ”honan” Jag klappade mig själv lite på axeln och tyckte att jag var förbannat smart!! När Robban kom hem från jobbet så tittar han, med skepsis, på mina inköp och säger, en aning syrligt, att min pappa nog inte var på plats och hjälpte mig med det där inköpet. Jag ifrågasatte vad han grundade detta konstaterande på och fick till svar att jag köpt fel. ”Honan” var ju som sagt ojordad och ”hanen” jordad. Väldigt oförstående så frågade jag vad det spelade för roll. Och Robban förklarade att man inte kan ha en jordad ”hane” i ena änden och en ojordad ”hona” i den andra, för dom kommer inte att passa i varandra. Jo tack så pass mycket fattar även jag, min blondhet till trots. Men vad spelar det för roll?? Robban himlade med ögonen över sin tröga fru och kände sig nog, där och då, överlägsen i smarthet försöker på alla sätt få mig att förstå hur fel jag tänkt. För att riktigt visa och få mig att förstå så tar han ”hanen” i ena handen och ”honan” i den andra och försöker sätta ihop dom för att med största tydlighet visa mig att det inte går. Jag talar återigen om att jag är fullt införstådd med detta och frågar sen honom varför dom ens ska gå att sätta i varandra. Och förklarar sen att om jag bygger mig en sladd så känns det som väldigt bortkastad tid att ens tillverka sladden om den ändå bara ska vara kopplad som en rund ring. Vad ska jag då ha den till liksom?? Robban tittar, för en sekund, oförstående på mig innan jag ser hur ett litet ljus tänds i huvudet på honom och han säger ”Jag är för fan dum i huvudet” ett konstaterande som jag inte riktigt kunde säga emot. Till hans försvar så var han ganska så nyligen hemkommen från jobbet så han var nog trött och tänkte nog inte hela vägen. 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *