Slukhål

Precis utanför vårt hus går en liten grusväg som vi använder oss av för att ta oss in till vår infart. Denna grusväg leder även till två andra hus (varav ett idag obebott) och en gammal nerlagd fabrik som idag fungerar som garage där folk hyr en plats för att förvara husvagnar, jenkebilar osv under vintern. Den här grusvägen blir ofta ganska så gropig och behöver så klart underhållas med att fylla igen dessa gropar då och då. När vi flyttade hit för 14 år sedan så bodde det ett gammalt par längst upp på vägen, i det hus som idag är obebott. Mannen i huset var i ålder någonstans kring 90 och döden. Han kom då och då åkande på sin traktor, som var i ungefär samma ålder, och fyllde igen de där groparna innan dom han bli allt för stora. Robban tyckte inte att det var rätt att bara han skulle ha jobb med de där groparna, vi var ju fler som använde vägen.  så han tyckte att dom som använde vägen kunde ju turas om att fixa de där hålorna. Så Robban fixade helt enkelt grus och så fyllde han igen dom ibland och den där ”gubben” ibland. Den andra grannen satt mest bara och pimplade öl och såg på. Efter några år så dog ”traktor gubben” och han som faktiskt äger vägen tog över underhållet. Robban tyckte fortfarande att jobbet skulle delas och fortsatte att fixa hålorna då och då. Den andra grannen tyckte uppenbarligen fortfarande inte att det var värt att ställa ifrån sig ölen för några hålors skull. Det var alltså bara Robban och vägägaren som turades om och underhöll den. 

Men så började vi märka att även vägägaren tydligen tyckte att det var bra att Robban gjorde det så även han slutade. Plötsligt var vägen Robbans ansvar?!? Speciellt med tanke på att vi, i samma veva, fick veta att ägaren får en utbetalning varje år för att faktiskt underhålla vägen. (Varför får man pengar för att sköta en väg som man själv äger??) Så Robban tog beslutet att han också skulle sluta att ta hand om den. Vilket resulterat i att det nu är stora kratrar i vägen.

Till en början fungerade det att köra zig zag för att undvika hålorna. Det fungerar inte längre. Nu kan man med den metoden bara undvika dom allra största hålorna. 

Vi känner nu att vi snart, för att kunna ta oss in på vår tomt, utan att slå sönder bilen. Antingen måste ta tag i de där hålorna (medans ägaren sitter och räknar sina pengar) eller behöver införskaffa en ny bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *