Snålskjuts och trygghet på arbetet.

Jag har funderat på en sak. 🤔 Och kanske att någon av mina läsare kan/vill hjälpa mig att få svar.

Låt säga att du och jag bodde grannar. Skulle du då tycka att det kändes okej att jag drog en förlängningsladd till ditt eluttag så att jag själv slapp betala för el?

Och en vattenslang går ju att dra från din bostad till min så behöver jag ju inte betala för vatten heller för det gör ju redan du.

Och det där med skatt och försäkring på en bil är ju så fasligt dyrt. Så jag hade väl kunnat sälja min bil och använda din istället. För du betalar väl skatt och försäkring?

Jag hade väl kunnat snylta på dig och det du betalar för helt enkelt. Eller??

Om du inte tycker att något av mina förslag låter bra så undrar jag en liten sak. Är det för att du är snål och inte vill dela med dig eller bara för att du tycker att det är fel av mig att ”snylta” och liksom dra vinning av andra?

OM det är så det är så har jag ytterligare en undran. Ja, det kan nog bli väldigt många frågor men jag vill liksom bara förstå.

Jag tar lite för givet att just du är med i facket. Ha, det är väl klart att du är!! Så dumt av mig att ens tro något annat. 🙄

För inte är det väl så att du ”snyltar” på mig? Inte är det väl så att du drar vinning av att jag varje månad betalar fack avgift så att du ska få privilegier? (Ja, jag ska så klart inte ta hela äran åt mig. Vi är många som är med i facket. Men vi kan och behöver bli fler)

Utnyttjar du rätten att ta ut 4 veckors sammanhängande semester varje sommar?

Utnyttjar du rätten att få extra betalt när du jobbar över tid? Och utnyttjar du rätten att få betalt alls?

Använder du arbetskläder på jobbet? Och utnyttjar du i så fall rätten att få dom betalda av din arbetsgivare?

Tackar du ja när det vankas löneökning på jobbet?

Om du inte är med i facket men svarar jaen enda av dessa frågor så borde du skämmas för det är det samma som att du ”snyltar” på (bla.) Mig.

För jag är med i facket.

Jag betalar fack avgift varje månad

Och det gör att jag har bidragit till att facket har kunnat ta fram ett kollektivavtal som gör att svenska befolkningen kan ha det bra och faktiskt har en hel del trygghet och rättigheter på jobbet. Rättigheter som egentligen faktiskt inte är självklara. Och sakerna som jag räknat upp här är faktiskt bara en pytteliten bråkdel av allt som facket med hjälp av sina betalande medlemmar har förhandlat fram.

Hade jag fått bestämma så hade faktiskt enbart dom som är med i facket fått ta del av ”kakan” men nu är det ju tyvärr inte så.

Men vad säger du? Kan jag komma med min förlängningsladd i morgon? Och kan jag ha din bil tisdag-Onsdag för jag vill ut och köra lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *