Sopfobi och fettfläckar.

Det finns en del saker som Robban gör som jag nog aldrig kommer att förstå. Det kan vara jag som är lite smått trögtänkt men jag förstår verkligen inte logiken?!

Vi har ju, som alla andra hushåll, soptunnor där vi lägger våra sopor och som en sopbil kommer och tömmer med jämna mellanrum.

Varje månad betalar vi en viss summa för att den där bilen ska ta hand om allt skräp.

Under vasken i köket så har vi, som dom flesta andra, ”kärl” där vi (eller iallafall jag) sorterar soporna. När kärlen är fulla så går vi helt enkelt ut och tömmer dom i tunnorna och sätter i nya påsar och fortsätter sedan lägga diverse sopor där. Tills dom är fulla igen, då går vi åter igen ut och tömmer dom och så håller det på i all evinnerlighet. Enligt mig så är det en ganska så enkel och praktiskt lösning. Men den åsikten delar jag (uppenbarligen) inte med Robban. 🙄

Jag vet inte om han på något sätt har någon outtalad fobi för kärlen under vasken eller vad det är. Men han tycks ha väldigt stora problem med att faktiskt lägga sopor där. För antingen så trycker han in det i kaminen där han fyller på, fyller på och fyller på. Och när där väl är fullt så sätter han en brasa (sommar som vinter) för att ”tömma” ut soporna. Det är bra Robban!! Inte ska vi väl lasta Hässleholms miljö, (som får betalt, för att ta hand om soporna) med för mycket. Det är ju bara dumt om tunnorna blir för fulla. Vilket i min värld i och för sig skulle betyda att vi får mer ”valuta” för det vi betalar för. Men inte ska vi lasta dom med det. Då är det bättre att vi liksom gör lite av jobbet själva. Inte för att det på något sätt gör att vi betalar mindre för sophämtning en utan bara för att……???? 🤔

Vi är på gång att renovera tv rummet. Som bland annat ska målas. Är det någon som vet en bra målare som jag kan betala…..för att Robban målar där?? (Logiken är väl den samma??)

Det är dock inte alltid som Robban trycker in sopor i kaminen. Ibland går han ut och lägger dom på trappsteget i hallen vid ytterdörren för att han ska ta dom med sig ut nästa gång han går.

Även det är något jag inte riktigt förstår logiken i??? När jag har frågat honom, varför han gör så, så har han svarat att det blir fullt så snabbt i kärlen annars så när han ändå ska gå ut så kan han ju ta med sig den där lilla smörpaketet, mjölk förpackningen eller vad det nu må vara.

Enligt min logik så betyder det enbart att man måste gå två gånger. OM det är så att det där stackars lilla smörpaketet (eller vad det är) skulle göra att kärlet blir fullt så ska det ju ändå tömmas. Så varför inte bara ta hela soppåsen med sig med en gång??

Nej, lägg det hellre i trappan i väntan på nästa gång han ska gå ut. Man kan ju presentera det som en udda men tillfällig inredningsdetalj om någon skulle komma på besök och se det. 🙄

Igår åt jag varmrökt lax till middag. 😋 Den låg vakuum förpackad i plast.

Jag han knappt ta fram den innan Robban nästan slet förpackningen ur händerna på mig för att springa ut och lägga den i trappan i väntan på att han skulle gå ut nästa gång. Det ska kanske påpekas att kärlet för plast förpackningar var så gott som fullt. Men det tar jag ut idag.

Ja som sagt förpackningen låg där i hallen och spred en os av lax. Och först idag (någon timme innan jag gick ut med övriga plastsopor) kom den där stackars förpackningen ut i soptunnan. Och kvar på trappsteget lämnades en oljig fläck som jag har försökt skura bort men den ser ut att vilja stanna där. Det ser ju både fräscht och hemtrevligt ut på något vis 🙄

OM det där oljiga hade hamnat i kärlet istället så hade det bara varit till att diska ur kärlet lite snabbt och lätt så hade det varit borta. Riktigt enkelt är det inte i en trätrappa. Men jag förmodar att Robban har en lösning på det där. En lösning som är enklare än att bara slänga sopor i köket och sen bära ut alla sopor på en gång.

Jag kanske också skulle börja lägga sopor i trappan?? 🤔 En gammal ost skalk, kaffesump, bananskal…..ja allt vad som nu ska slängas. Vi behöver ju egentligen inte dom där sopkärlen i köket. Tänk så mycket annat man kan få plats med då 😀 Och nu när jag tänker på det så behöver vi ju faktiskt inte den lilla pedalhinken inne på toaletten heller. Den blir ändå bara full om man lägger för mycket i den. Tomma tospappersrullar, gamla bindor, tamponger, trosskydd och kleggiga örontopz kan vi ju bara lägga i trappan till nästa gång vi ska gå ut. Trappan är ju ändå precis utanför toan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *