Sorg och saknad

Robban har, som många av er vet, prenumererat på tidningen Norra Skåne. En riktig skit tidning som verkligen inte gör sig förtjänt av sitt skyhöga pris. Tom Robban själv har många gånger påpekat att vi (han) borde säga upp skiten. Jag själv läser sällan den. Bläddrar lite i den ibland, tittar på bilderna och läser rubrikerna men inte mycket mer än så. Ibland öppnar jag inte ens den alls. Robban däremot sitter alltid och läser den till morgonkaffet och sen en gång till på eftermiddagen efter jobbet (tror han att det har skrivits något nytt i den under dagen?)Den enda nytta och fördel jag drog av den där tidningen var när jag ville ha något som Robban kanske tyckte var dyrt eller direkt onödigt. Då kunde jag alltid jämföra priset med hans tidning  som kostar skjortan och som dagligen slängs efter att den blivit läst. Snacka om onödiga pengar 🙄 (Eller dagligen är väl mest ett önske tänkande. För ofta lades tidningarna på hög i flera dagar innan dom väl kom ut till tunnan.)
Tillslut så blev det ändå så att Robban sa upp skiten. Jag bryr mig inte ett enda dugg huruvida vi har den där tidningen eller inte. Och jag har inte saknat den en enda sekund. Men det har Robban gjort!!!

Han vill verkligen ha något att bläddra i till morgonkaffet. Han har varit näst intill desperat. Så pass desperat att han för ett tag sedan satt och bläddrade i kyrkobladet som kommit i brevlådan. Jag funderade en stund på om han möjligen blivit frälst, men insåg att han enbart var desperat och kände en obeskrivlig saknad efter sin tidning.

Igår så hade tidningsbudet ”råkat” lägga en tidning i vår brevlåda. Till och med jag fattar ju att han inte lagt den där av misstag. Den lades ju där i hopp om att lyckas inleda Robban i frestelse och få honom att börja prenumerera igen. I morse gick Robban med hoppfulla steg ut till brevlådan för att se om han kanske ”råkat” lägga en tidning även idag. Han kom tillbaka med tunga, besvikna steg och hängande huvud.
Desperat letade han igenom reklamhögen från igår för att hitta något att läsa. Med tårfyllda ögon satt han sen och ”läste” om veckans erbjudande hos både Rusta och ÖoB.

Jag klarar inte av att se honom plågas längre. Och kostnaden för den där tidningen var ju trots allt ett väldigt bra argument att ta till när det var något jag ville göra.
Jag skulle ju tex. vilja göra vid i uterummet så småningom. Sätta nytt innertak, bättre belysning, måla väggar osv. Vad säger du Robban? Ska vi ge oss på uterummet till våren?
Och du förresten…..jag har startat en ny prenumeration på tidningen Norra Skåne. Den kommer i brevlådan from i morgon. 😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *