Stökig diskmaskin och tvångstankar.

Jag ska erkänna en sak. Ibland får jag tvångstankar!! Ja inga som är så pass stora att jag själv eller någon annan kommer till skada. Och dom är inte så pass allvarliga att jag tycker att jag behöver söka vård för dom. (Iallafall inte än) Jag är en sådan där jobbig människa som måste ha disken på ett visst sätt i diskmaskinen. Ja, jag möblerar alltid om disken som övriga familjemedlemmar har satt in. Ibland för att jag på så sätt kan få plats med mer än om sakerna får stå som dom har satts in. Men oftast enbart för att sakerna inte står så som jag vill ha dom. Det är inte så att jag blir irriterad för att folk ställt sakerna ”fel” utan jag bara känner en lätt hjärtklappning och ett litet sting av ångest för att sakerna står i oordning.

Titta bara här!!!! Muggarna blandade med glas på höger sida!!! 😱😱😱 Muggar ”ska” stå till vänster, glas till höger och små koppar och glas i mitten. Man kan ju inte hålla på att blanda disken på det viset. Hur skulle det se ut om alla gjorde så??? Ja, jag vet att det inte har någon som helst betydelse. Jag är ganska så övertygad om att diskmaskinen inte känner av om det är en mugg, kopp eller glas som står där. Och allt blir nog lika rent oavsett vilken sida det står på. Men jag kan inte hjälpa det. Jag måste möblera om i maskinen för att känna mig lugn. Något som nog är ganska irriterande för övriga familjemedlemmar eftersom det nog kan ge en känsla av att jag inte är nöjd med att dom sätter in det i maskinen eftersom jag alltid flyttar om det. Som om dom, hur mycket dom än anstränger sig, aldrig kan göra rätt eller vara mig till lags. Men så är det inte. Det är bara en fix idé jag har.

Phu!!! ”Ordningen” återställd.

Jag vill även ha saker i den undre korgen i en viss ordning. Tallrikar på en plats och på ett visst håll. Skålar, bunkar och annat på vissa platser.Jag har verkligen försökt att inte bry mig. Försökt låta det stå så som dom har satt in det. Men det går bara inte. Jag bara måste ställa sakerna ”rätt” annars så går jag och tänker på det och kan inte slappna av. Jag är fullt medveten om att det inte är 100% friskt. Men som sagt det skadar ju ingen…… Å andra sidan så skulle det ju heller inte skada någon om övriga familjemedlemmar tänkte till och förstod att det är helt ologiskt att ställa glas och muggar, tallrikar och skålar i en enda oorganiserad röra!!! Så kära familj…..ORGANISERA FÖR HEL**TE!! *Hyperventilerar och går och hämtar lugnande medicin*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *