Stora planer och framtida kaos

Här smids det planer (och Robban försöker på alla sätt i världen fly i hopp om att slippa vara med att utföra dom) I flera år har jag hatat vårt kök. Och jag har drömt våta drömmar om att få sätta in ett nytt. Köket är slitet och har verkligen gjort sitt. Huset är gammalt och förr prioriterade man tydligen inte stora rum och öppna planlösningar när man byggde hus. Så vårt kök är ganska litet. Så pass litet att man inte kan ha ett köksbord i köket. Det får man istället ha i ett matrum intill. Varför??? Varför delade dom av istället för att bara göra allt till ett och samma rum?? Alldeles säkert för att ställa till jävulskap i framtiden. ”Smäller vi upp en vägg här så ger vi en massa onödigt jobb för någon om 60 år”, resonerade dom och gnuggade händerna och skrattade hånfullt.

Jag vill riva väggen mellan kök och matrum. Göra en liten ”Ö” och på så sätt få ett mer enhetligt kök och matplats. I min värld så är det (åter igen) bara att riva ner den där väggen och vips så är vi ju nästan klara. Innerst inne så vet jag ju att det drar med sig väldigt mycket mer jobb än vad man tror att riva en vägg. Det fick jag ju erfara när vi gjorde om hallen.

Där bakom kyl och frys gömmer sig väggen som jag vill ta bort.

Renoveringen ligger lite på framtiden (typ till våren/sommaren) men innan vi börjar riva ut så vill jag ha alla andra planer klara (planer som, om jag känner mig själv rätt kommer att förändras under renoveringens gång) Det är obeskrivligt många beslut som ska fattas. Vilken typ av kök man ska ha. Lantligt eller modernt. Vilka hantag man ska ha. Om man ens ska ha några. Vilken färg luckorna ska ha. Klassiskt vita eller färgade? Bänkskivor? Vilken typ av golv man ska ha. Vilken färg golvet ska vara osv, osv, osv. Allra helst skulle jag vilja hitta någon som bara går in och tar över allting. Får fria händer och tar alla beslut och bara fixar det där perfekta köket som verkligen nockar mig och gör mig tok kär och ger mig känslan att jag vill leva med det där köket i resten av mitt liv. (Lite så som jag kände när jag träffade Robban.❤) Sen skulle jag iofs även vilja hitta någon som erbjuder sig att betala hela kalaset. Men just den biten antar jag att man inte kan leja bort. Jag är så rädd att jag ska välja fel och ångra mig med allt redan ett halvår efter att vi har bytt ut det där köket. Jag har just nu 1000 saker som jag vill ha i det kommande köket, samtidigt som jag inte har en enda susning om vad det är jag vill. Detta ger mig verkligen ångest och jag bild googlar som besatt på olika kök. Men inte blir jag klokare för det! HJÄLP!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *