Svåra beslut. 

Det finns väldigt många fördelar med att bo i villa iställetför i lägenhet. Bor man i villa så kan man när helst man behagar asa fram grillen och börja grilla. Man kan sätta upp en pool, man kan gräva upp hela jävla gräsmattan om man känner att man är sysslolös. Och ingen har något att säga till om.

Visst skulle man väl kunna smälla upp en pool även på gräsmattan utanför en lägenhet. Men då får man nog räkna med och acceptera att hitta varenda en granne plaskande i den. 

Men något som är absolut bäst med att bo i lägenhet är att man slipper att ta stora och svåra beslut. Dom står hyresvärden för. Han skulle tom. kunna ta beslutet huruvida du ska flytta eller bo kvar om det vill sig riktigt illa. 

Just nu är det väldigt jobbigt att bo i hus. Det ska grävas för fiber och företagen jagar varje villaägare för att få dom att välja just deras bolag. I var och varannan trädgård ser man en liten skylt där det står ”vi ansluter oss till fiber” och så företagets logga. Hässleholmskommun, Telia eller bredbandsbolaget. Hur fan vet man vilka man ska välja. Och OM man ens ska välja? Jag fattar ju inte ens vad fiber är!! (Mamma pratade, när jag var liten, om att fibrer var bra för kroppen men jag antar att det inte är samma sak) Jag har ju fattat så pass mycket att fiber har något med internet att göra. Och äldsta sonen vrålar (så att såret efter tonsilloperationen nästan spricker upp) att vi ska ansluta oss. Och så babblar han en massa om snabbare internet. Varför ska vi ha snabbare internet?? Jag har inte speciellt brottom när jag använder det vi redan har. 

En del säger att man måste hoppa på erbjudandet NU. Annars kan det bli svårt att sälja huset i framtiden. En ev. köpare kommer då välja grannens hus framför ens eget om det skulle vara så att grannen har fiber och inte du. Hrm…. är fiber verkligen så viktigt att man väljer grannens hus som är mindre?? Och krävs det att grannen har sitt hus till salu eller dom bara köper det ändå, varesig grannen vill sälja eller inte? Iså fall talar det ju mer för att vi inte ska ansluta oss. För tänk om någon bara kommer och köper vårt hus rätt vad det är. 😳

Min stora ångest är att vi beslutar oss för att inte ansluta oss. Och sen ångrar oss bittert efteråt. Då ska det tydligen vara ännu dyrare att ansluta sig. 

Just i sådana här lägen önskar jag att jag bodde i hyreshus så att hyresvärden tog beslutet……och sen förmodligen chockhöjde hyran… 

En kommentar till “Svåra beslut. ”

  1. Ja du Jessica. Vi blev verkligen förvånade när ni köpte hus. Vi fick alltid höra när du bodde hemma JAG SKA ALDRiG BO I HUS NÄR JAG FLYTTAR HEMIFRÅN , och då var det bara för att du fick gå ut och hämta posten,vad tider ändrar sej men jag håller verkligen med dej om fibrer och allt dom hittar på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *