Svin och munkavle

Det är väl ingen hemlighet att jag tycker att det är extremt äckligt när folk sitter och snyter sig vid matbordet. Det är ingen hemlighet för den som gör det heller för jag talar om högt och tydligt så att svinet i fråga vad jag tycker. Men ibland kan man (har jag fått erfara) vara i en situation där man verkligen inte får lov att säga något. Om man (Som jag) sitter på ett kalas där en släkting till den man firar tar en paus i ätandet och sträcker sig efter servetten så känner man hur paniken stiger i kroppen och man ber en tyst och stilla bön att vederbörande bara tänker torka sig runt munnen. Men innerst inne så vet man vad som komma skall. Gästen får tag på den där servetten och för den sakta mot näsan. Där och då så vill jag bara köra upp ett varnande pekfinger i ansiktet på gästen och väsa hotelser mellan hårt sammanbita nänder om vad jag kommer att göra om personen slutför det den påbörjat.  Men jag får inte. Jag måste bita ihop och låtsas att beteendet är helt okej. Trots att det inte på något sätt är det minsta lilla okej! Gästen för servetten till näsan och tömmer hela näsan i den tunna lilla middags servetten. Och jag sitter någon stol längre bort och kämpar som ett djur för att hålla tillbaka kväljningarna, samtidigt som jag biter mig i tungan så att jag får blodsmak i munnen för att INTE berätta för gästen vilket svin h*n är. När näsan väl är tömd i den där servetten så tror jag att eländet är över. Men gästen visar att h*n inte är nöjd med den tömning h*n precis har gjort. Det KAN ju finnas rester kvar. Så som om svineriet h*n precis har utsatt sinna bordsgrannar för inte var nog, så lindar hon in sina två pekfingrar i servetten och kör upp dom i vars en näsborre och gräver runt som för att torka upp riktigt ordentligt, innan h*n avslutar sitt svineri med att knyckla ihop servetten och lägga den lite ”snyggt och prydligt” på bordet under tallrikskanten. Sen högg hon åter igen in på maten som om ingenting hade hänt. 

Jag har frågat förr men ingen har kunnat ge mig ett svar: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ÄLDRE MÄNNISKOR OCH DERAS BORDS SKICK?!?!?!?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *