Tak, mördare och belysning.

Renoveringen på ovanvåningen går sakta men säkert framåt. Hade det inte varit för att vi har jobb att gå till och en massa annat som måste göras så hade det förmodligen varit klart för länge sedan. Men vi har sagt att det får ta den tid det tar. Nu har vi ju iallafall ett golv att gå på och slipper att balansera på reglar och lösa skivor.

Och elektrikern har varit här och dragit om elen och gett mig en massa nya eluttag 😍

Hittills har jag haft ett eluttag i den hallen. ETT!?! Varför drog man bara ett enda litet ensamt stackars eluttag när man byggde huset?? Och varför bara ETT lamp uttag i taket? Man får ha en fan så stark lampa om en liten ensam lampa ska lysa upp hela den hallen. Men numera kommer jag ha TVÅ lampor 😍

En annan sak jag har funderat på är varför man satte strömbrytaren till taklampan på just den väggen den sattes och dessutom bakom en dörr?! Hur tänkte man där? När man kommer upp för trappan så ska man gå några steg innan man kan tända den ensamma stackars lampan.

OM en mördare skulle stå gömd där i mörkret så skulle han hinna både mörda, stycka och gömma undan mina kroppsdelar innan jag har hunnit tända och upptäcka honom. Enligt mig så borde det vara mer än självklart att sätta strömbrytaren precis intill trappan när man kommer upp. Detta berättade jag för elektrikern som, precis som Robban så ofta gör, suckade, himlade med ögonen och uppfyllde sedan min önskan. (Ibland märks det att han och Robban är släkt 😂)

Idag har vi ”glesat” och gipsat tak. Eller vi är väl en överdrift att säga. För med handen på hjärtat så har väl inte jag gjort så mycket. Jag har hållt en och annan gips skiva men annars ska jag väl inte ta så mycket ära för dagens arbete.

Istället har jag skött ”mark servicen” med att koka kaffe, laga mat osv.

Nu har vi minsann både tak och golv 😀

Jag har fortsatt planera inför det kommande inredandet. 😜 Jag har (som alltid) en väldigt klar bild av hur det ska se ut när allt är klart. Allt har jag planerat in i minsta detalj. Tom. taklamporna är inköpta och kommer bli perfekta ihop med den andra inredningen som ska vara väldigt ”industriell”

Det enda som jag inte har haft klart är vad för typ av gardin jag (vi) ska ha. Men det vet jag nu och jag tror att det kommer bli bra. I veckan ska jag in och köpa färg så att den finns här när det väl är dags att börja måla. Denna renoveringen har inneburit lite mer jobb än vad jag trodde. Men det kommer bli bra. Sämre kan det ju iallafall inte bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *