Tegel och tidig semester

Den där garderoben som jag ville ha bort från övervåningen ”råkade” ju ”trilla” för ett tag sedan. Och där bakom såg man en liten liten bit av teglet i murstocken. Och då fick jag plötsligt en idé om att blotta den. Ja det är ju mer regel än undantag att jag får en massa nya idéer under tiden som vi gör något. Robban gjorde som vanligt, suckade djupt, himlade med ögonen och förbannade sig själv för att han aldrig slår näven i bordet och säger till mig på skarpen. Men han höll samtidigt med om att det nog kunde bli fräckt. Han började hacka och knacka för att se om putsen ens ville lossna. Och den lossnade faktiskt relativt enkelt. Han hackade loss ca 30×30 cm. Sen tog jag över.

Tänk på det när ni sitter där och tycker synd om Robban eller tycker att han är duktig. JAG är minsann också duktig!!! Jag hackade, knackade och skrapade och sakta men säkert kom teglet fram. Allt annat i huset blev dock täckt av ett tjockt lager damm. Och det blev vita spår efter mig var jag än gick.

Sakta men säkert blottades väggen mer och mer. Eller så säkert ska jag väl inte säga. För det sköts stenar åt alla håll. Så munskydd och skyddsglasögon var ett måste.

Efter många timmars jobb så har jag nu fått fram allt tegel och ska bara ”dammbinda” den med något medel som man ska stryka på.

Från början så sa Robban att vi inte skulle ge oss på hallen alls innan hösten. Nu säger han att vi ska ta den på semestern. Så jag hoppas ju att han går in och pratar med sin chef på måndag och talar om att han tänker ta semester redan nu 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *