Tids optimister och slö häst

För att uttrycka det lindrigt så börjar jag nu bli ”lite smått” irriterad!! Minns ni att jag skrev att jag ” råkade” beställa en soffa när jag skulle beställa en matta? Det var den 10 NOVEMBER!! Leveransen skulle ta 6-8 veckor (levereras den med häst och vagn?? 🤔) Enligt beställnings bekräftelsen så skulle vi ha en ny fin soffa att sitta i på julafton. Så blev det inte!! Leveransen blev framflyttad en vecka. Och med en snabb titt i almanackan så skulle vi ha en ny fin soffa att sitta i på nyårsafton. Så blev det inte heller. Leveransen flyttades fram en vecka till, och en vecka till, och en vecka till. Det måste vara en väldigt trött och långsam häst som ska leverera den där soffan 🙄

Det har i skrivande stund gått 11 veckor sedan jag beställde den där soffan. Och när jag idag gick in och kollade order statusen så har dom flyttat fram leveransen ytterligare en vecka. 😠 Men det fattar ju tom jag att det där inte stämmer. Nästa vecka så kommer dom flytta fram leveransen en vecka till och sen en vecka till och sen….. Har vi tur så har vi kanske en ny fin soffa att sitta i lagom till semestern i sommar.

Jag förstår att saker kan hända och att leveransen då kan försenas. Men vad jag inte förstår är varför dom bara flyttar fram det en vecka i taget, och varje gång på onsdagen. Om det har uppstått något problem som bidrar till förseningar så är det självklart att leverans datumet måste flyttas fram. Men när man har flyttat fram datumet 4678 gånger så borde man kanske inse att man uppenbarligen har varit alldeles för naiv och lite väl mycket tids optimist. Så kanske man måste sätta sig ner och titta lite realistiskt på vad problemet är och se över hur (och framför allt när) man kan lösa det. Och sen lämna ett datum längre fram i tiden. Gärna ett datum längre bort än det faktiska, så blir kunden (i detta fallet jag) bara glad när det visar sig att soffan kommer tidigare.

Jag undrar lite hur det går till där på firman. Har dom någon typ av möte en gång i veckan (uppenbarligen på onsdagar) där dom pratar igenom hur det ser ut? Varje vecka så är där någon som säger ”Visst fan. Jessicas soffa står kvar i ett hörn på lagret” och chefen svarar ”Äh, den kan vi skicka nästa vecka” och så ändrar dom helt enkelt i order statusen. Och så håller det på vecka efter vecka.

Hade dom redan från början, vid första insikten, om att dom inte hade möjlighet att leverera i tid, meddelat att soffan blir tex 5 veckor sen så hade jag absolut blivit irriterad, det ska jag inte sticka under stol med. Men sen hade jag förlikat mig med det faktumet och snällt väntat. Det dom sysslar med nu, med att flytta fram en vecka i taget gör bara att jag blir irriterad varje vecka. (Och då alltså just på onsdagar) Och för varje vecka som går så kommer företaget bara närmare och närmare ett samtal från en förbannad Jessica som kommer be dom att stoppa upp sin förbannade soffa där solen aldrig lyser……och skaffa en ny bättre häst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *