Tuppens återtåg och grannsämja

Trogna bloggläsare vet hur mycket jag har önskat livet ur grannens jävla tupp som förpestade hela förra sommaren med att konstant gala från morgon till kväll. Det gick så långt att jag till slut inte bara ville göra Coq au vin av tupp skrället utan även starta en brasa av hela hönsgården. Men så kom vintern och tuppen tystnade och vi fick äntligen lite lugn och ro. Vad nu det spelade för roll. Det är ju sällan man sitter ute några längre stunder mitt i smäll kalla vintern.Men det där galandet uteblev även när våren kom och vi kände oss överlyckliga när vi insåg att hönsgården var tom!! Han hamnade kanske i grytan till sist trots allt.

För någon vecka sedan så såg vi att grannens hus dessutom var till salu. Dom insåg kanske att vi avskydde dom, pga den där förbannade tuppen, så dom tyckte att det kanske är klokast att bara tacka för sig och flytta.Idag var det visning och tack och lov för att det är så fint väder!! Det hade blivit jobbigt att sitta och huttra ute på uteplatsen för att kunna hålla koll på vad för folk det var som kom på den där visningen. Det kan ju vara våra nya grannar som dyker upp. Första paret (och faktiskt det enda) som kom var lite äldre. (Verkar ju lovande) Dom strosade runt lite i trädgården och såg sig omkring. Sen ropade mannen över till mig och frågade om han fick lov att störa en liten stund. Jag var nära att svara att visst får du det, men om du blir min nya granne så ska du inte tro att jag kommer att fråga om lov innan jag stör. Men jag la band på mig själv och svarade att det gick bra. (Man får ju försöka visa sig från sin bästa och trevligaste sida) Då frågar han ”Hur är djurhållningen här?” Jag tittade på hunden han hade i ett koppel och var nära på att svara att ”Jo, det ser väl bra ut med den hållningen” men jag frågade istället vad han menade. ”Jo, här finns ju ett hönshus här, vad tycker ni om att man har hönor här?”

Plötsligt så kunde jag inte ens låtsas att jag var trevlig längre. Jag tänkte att det får helt enkelt bära eller brista!! Det är lika bra att spotta ur sig sanningen med en gång eftersom att grannsämjan ändå kommer att gå åt skogen i framtiden om det kommer en ny tupp. Så jag svarade helt enkelt att det är inga som helst problem om dom har hönor men kommer det en tupp så kreverar jag!! Och så lät jag honom veta hur in i helskotta vansinnig vi varit på tupp fan som varit där innan. Han tycktes inte bli helt nöjd med mitt svar. Men tro mig, om han köper huset och skaffar sig en tupp så kommer jag att bjuda hem Benjamin OCH hans dj utrustning till uteplatsen varje helg och han kommer spela en och samma låt om och om och om igen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *