Utbrott, ingenjör och vägg jävel!!

Väggen i garderoben är på plats!!! Ska jag få någon klapp på axeln, dunk i ryggen och beröm för det? NEJ!! För jag har inte satt dit en enda regel, inte måttat fram en enda centimeter eller ens dragit i en enda liten skruv!! Och varför inte detta då? Nej, för att jag blev så in i helvetes förbannad så att jag total vägrade!!

Jag hade bestämt att jag skulle bygga den där väggen. Och när Robban skeptiskt frågade om jag skulle göra det så blev jag ännu mer säker. Jag skulle minsann imponera på honom och visa honom att det bor en liten snickare i mig!!

Men detta tycktes skava på Robbans manlighet så han ifrågasatte gång på gång på gång om JAG verkligen skulle göra det. Och som för att understryka hur lite tro han hade på mig på påpekade han gång på gång på gång att han tyckte att vi skulle ha någon annan till att bygga vägg helvetet. Är man villig att betala någon annan för att göra något som jag hade gjort gratis, så har man verkligen NOLL tro på att jag skulle klara av det.

När han hade påpekat tillräckligt många gånger att han tyckte att någon annan skulle göra det så exploderade jag tillslut!!

Och jag talade om att jag med allra största tydlighet hade förstått att han tycker att jag är för dum för att bygga en vägg inuti en garderob. En vägg som kommer vara dold bakom hyllor och dessutom skjutdörrar! Men att vi gemensamt hade klarat av att bygga en fullt synlig vägg inne i sovrummet. Inte mindre än TRE snickare har sagt att jag alldeles säkert skulle klara av det. Och dom känner inte ens mig en bråkdel så bra som Robban gör. Men Robban som ”bara” är målare tycks tro att man behöver vara ingenjör för att smälla ihop en dold vägg. (är det en synlig vägg så räcker det att man är målare och/eller vårdbiträde 🙄) Och så talade jag om att han får anlita vem i helvete han vill för (värdelösa) jag ska minsann inte röra så mycket som en skruv som har med den väggen att göra.

Först då tycktes han inse att han gjort bort sig och försöker ”rädda” situationen med att han inte vill att väggen ska bli sned. Ja men det var väl ändå en bra ”räddning”? I den meningen så förtydligade han ju att han inte på minsta vis tror att jag skulle klara av att bygga en rak vägg!! (Varför lär han sig inte att bara vara tyst när han väl trampat i klaveret istället för att stampa omkring ännu värre?) Han gör sen ytterligare ett försök med att ”rädda” situationen genom att säga att han visst tror att jag klarar det och att vi kunde ju hjälpas åt att bygga den där väggen med start på momangen. Jag fnös och talade ännu en gång om att i det där VI skulle han inte räkna in MIG för jag ska som sagt inte dra i en enda skruv. Och så hade han plötsligt inget annat val än att trolla fram en snickare för arbetet.

Och nu står väggen där. Rak och fin. Nu ska den bara spacklas och målas sen kan vi (om vi klarar av det utan ingenjör) skruva upp hyllor.

Ska DU verkligen göra det där? Är det inte bättre att vi BETALAR någon för att göra det där så att det blir ordentligt gjort?? 🙄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *