Vad FÅR jag rösta på??

I morgo är det val och då heter det att man ska utnyttja sin rätt att påverka Sveriges framtid. Kalla mig gärna naiv eller direkt korkad om ni så vill. Men jag har hela tiden trott att eftersom det står mitt namn på röstkortet som kom hem i min brevlåda så skulle det vara mitt alldeles eget val vad jag vill lägga just min röst på. Jag har uppenbarligen missuppfattat det fullständigt?!?! Iallafall om man läser allt som läggs ut på Facebook. För där skriker (skriver) folk sig hesa för vad man ska eller inte ska rösta på. Och röstar man inte på just det parti just dom tycker så är man dum i huvudet. Eftersom jag enbart har fått ETT röstkort så kan jag så klart enbart rösta EN gång. Vilket ju innebär att jag är dum i huvudet hur jag än lägger min röst för jag kan ju omöjligt behaga alla.

Folk blir ovänner och avslutar vän relationer och börjar se ner på varandra för att man tycker olika. Jag som alltid har trott att alla hade rätt till sin egen åsikt?? Och hur bra vänner har man egentligen varit om den avslutas så lättvindigt?? Jag skiter högaktnings fullt i vad mina vänner röstar på. Det är deras tro och åsikt att dom lägger sin röst på rätt parti. Och det har jag inte ett dugg med att göra. Dom som är mina vänner är det av många olika orsaker och dom har alla något som gör att jag faktiskt tycker om dom. Om vi sen har samma åsikter i allt eller inte spelar mig ingen som helst roll.

Jag är så trött på allt val snack nu så att det verkligen står mig upp i halsen!! Men jag ska göra min plikt i morgon och gå och rösta. Jag ska ta mitt röstkort och gå och lägga min röst på det parti som jag vill ge min röst. Sen vad andra tycker och tänker om det skiter jag fullständigt i!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *