Väggrivning och ändrade planer

Det här med renoveringen av Jejjes fd. rum går sakta men säkert framåt. Vi har sagt att det inte är någon brådska för det är ju bara vi som ska flytta in i rummet. Och om vi kan göra det idag eller om 6 månader spelar ju ingen roll. Det hade varit annorlunda om det var någon av barnen som skulle ha rummet för då hade man ändå känt lite press. Men som sagt, vi tar det lilla lugna och är där inne och ”stökar” när vi känner att tid, lust och ork finns…..eller om man är irriterad och behöver få ur sig lite aggression. 😜

Samtidigt så vill jag bara köra på i 190 km/h. Jag vill ju börja inreda nu, nu, NUUUU!!

Robban var ju den som kläckte idén om att flytta väggen och jag nappade så klart på idén samtidigt som Robban själv förbannade sig själv för att han ens uttalat idén högt. Och för några kvällar sedan så sa han lite förhoppningsfullt ”vi behöver ju inte flytta den där väggen.” VAAA?!?! Vad menade han nu?? Han kan ju inte spotta ur sig en (enligt mig) en förbannat bra idé och sen sitta och tro att det finns minsta chans att han ska slippa genomföra den!! Chockat slängde jag mig ur soffan, sprang upp på ovanvåningen, grabbade tag i en kofot och satte, med största tydlighet, igång att bevisa att den förbannade väggen SKA ner!!

Där står han och tänker ”Jag och min stora trut!!”

Visst, jag kan väl erkänna att det är som han säger att vi faktiskt inte BEHÖVER flytta väggen. För vi kommer ju faktiskt inte spendera så mycket mer tid i sovrummet än på nätterna när vi sover. Och då har vi ju ögonen stängda och ser ju faktiskt inte att vi har den där lilla extra ytan som en vägg flytt ger. Men nu har jag ju liksom fått den bilden framför mig och då är den väldigt svår att släppa. Jag är ganska så ”feg” när det kommer till att sätta färg på väggar. Jag önskar att jag var mer vågad med mönster osv. men jag kommer alltid med förslag som vitt eller kanske ljus, ljus grått…..eller kanske….vitt. Jag är alltid så ”rädd” att jag ska tröttna på färgen/tapeten och ångra mig. Men jag är ju gift med en målare så vad är problemet? Tröttnar jag så är det väl bara till att fjäska för Robban så målar han om igen. I bilden jag ser för mitt innre så skulle jag inreda nya sovrummet  i vitt, vad annars) rosa och silver. Vita väggar och en fondvägg med en tapet där jag skulle släppa loss lite och faktiskt VÅGA släppa in lite mönster i mitt liv. 

Jag hittade en snygg tapet på Rusta. Den går lite i ljusgrått. Så pass ljust så att den nästan ser vit ut. Verkligen vågat Jessica. 🙄

Dock så går blommorna i lite lila och det vill jag absolut inte ha. Och dessutom så är tapeten från RUSTA att be en riktig målare att tapetsera med en tapet från rusta är som att be en läkare operera med en kniv beställd från Wish. 

Ändå så tar jag bild på biega och ”snälla” tapeter 😂

 

Men jag tog helt enkelt mitt lilla tapetprov och körde in till en firma i stan som har massor av tapeter för att fråga om dom kanske hade något liknande. Dom visade miljoner olika tapeter men ingen som ens var i närheten av min ”vågade” tapet och jag tröttnade ganska så snabbt. Dom hade helt enkelt alldeles för mycket för att jag skulle kunna bestämma mig. Så jag körde till nästa firma där jag provade en helt annan taktik. Jag lämnade mitt ”rusta prov” i bilen och stegade in som en helt naken canvasduk redo att fyllas med mönster, färgsprak och våglighet. Jag berättade vilken fegis jag var och att jag ville våga mig på lite färg och mönster. Och jag fick verkligen bra och givande hjälp. Och jag tror faktiskt att jag har hittat tapeten vi ska ha. Ja, planen på inredning i rosa, vitt och silver försvann. Det syns inte så bra på bild. Men men i det blåa så är det lite guldigt. Så dom silvriga detaljerna som jag planerat att ha får helt enkelt bytas ut mot guldiga. 

Det kanske inte är ett jätte vågat val av tapet. Men det är färg och det är mönster. Och det är ganska vågat för att vara jag. Nu vill jag så klart att vi målar och sätter upp tapeten med en enda gång så att jag inte hinner ångra mig. Men det är visst en massa som behövs göras innan det. Mest små fix……som att bygga upp en ny vägg och lite sådant smått. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *