Välkommen tillbaka efter semestern

När jag skrev det förra inlägget så kom jag på att det ju finns en sak som jag glömt att skriva om!! Minns ni ”Gunlög” som ringde mig och gjorde bort sig?? Om inte så finns det inlägget här: http://jessica.sweman.com/valutbildad-men-korkad/

Vad jag aldrig skrev, just för att inte förstöra överraskningen för henne om ifall att hon läser min blogg, var att jag visade henne att hon gett sig på fel person när hon gav sig på mig. Det visade jag nog ganska så tydligt redan när jag pratade med henne under ett av alla hennes samtal den där kvällen och natten. Men eftersom jag tyckte att hennes beteende var både opassande och faktiskt även olagligt så tyckte jag att hon behövde lära sig en läxa. Det nummer som hon ringde ifrån var en tjänstetelefon för hennes arbetsplats. (Dock varken kopplad till socialen eller polisen) Jag har svårt att tro att chefen för det berörda företaget skulle tycka detta var okej. Men man vet ju aldrig. Och det man inte vet får man ta reda på. Så jag letade helt sonika upp numret till Gunlögs chef och ringde dit för att fråga och på samma gång låta honom veta vad en av hans anställda använder förmånen med att ha en tjänstetelefon till. 

Han blev mycket tacksam över att jag ringde sa han för detta var inte på något sett okej. ”Gunlög” hade semester när jag ringde men skulle komma tillbaka nästföljande måndag och få skulle chefen ta upp det med henne och förklara att det inte accepterades och att  inte var nattlig terror och olagligheter som tjänstetelefonen var avsedd till. Han bad mig skicka över en skärmdump på min samtalslista för att kunna ha den som underlag när han konfronterade henne. Och tänk att det gjorde jag såååå gärna. HAN tackade ännu en gång för att jag ringt och vi avslutade samtalet. 

Efter en stund så ringde han upp mig igen. Han hade då pratat med företagets jurist. (Han tog verkligen detta på största allvar och var nog lite orolig för att det på något sätt skulle kunna skada företaget om jag valde att gå vidare med det.) Juristen hade sagt att dom inte kunde göra så mycket åt vad hon sysslade med på sin fritid. Dom kunde inte göra mer än att ge henne en tillsägelse för att hon använt just företagets telefon. Däremot så hade han sagt att han tyckte att jag skulle anmäla henne. För att utge sig för att jobba på socialen och polisen är olagligt. Jag tänker dock inte lägga någon energi på det. Att chefen välkomnar henne tillbaka från semestern med att låta henne veta att han vet vad hon sysslat med räcker gott och väl för mig. Dock önskar jag att jag hade fått vara en fluga på väggen den dagen hon kom tillbaka. 

Välkommen tillbaka från semestern……du har gjort bort dig!!!

”Gunlög” har inte hört av sig något mer till mig. Jag antar att hon förstod att hon gav sig på fel person. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *