Jävla Google!!

När Robban föddes så gav hans föräldrar honom namnet Robert. Ett namn som dom nog aldrig använde. (Ja möjligen när han hade hittat på någon dumhet och dom var arga på honom) Det blev liksom Robban han kallades. Den enda som kallade honom Robert var farmor. Hon var även den enda som han presenterade sig som Robert för om han ringde henne. Han har alltid presenterat sig som Robban oavsett var han än ringt eller kommit. När vi skulle gifta oss (2004) och Robban skulle skicka in papper om namnbyte (han tog mitt efternamn istället för jag hans) så passade han samtidigt på att ändra sitt tilltalsnamn till just Robban, så att det fanns registrerat i alla register osv. Med andra ord så heter han sedan den dagen alltså just ROBBAN. (Trots det så fortsatte han att kalla sig själv för Robert när han pratade med farmor.) 

Dock är det tydligen en del som har väldigt svårt att förstå att han inte heter Robert. Och väldigt många vill försöka rätta honom när han presenterar sig. Om han tex. pratar med någon i telefon och han av någon anledning ska uppge sitt namn och adress. Så rättar dom honom oftast när han säger Robban. ”Robert menar du väl?” OM han hade menat Robert, hade han då inte sagt det? 

Vid ett tillfälle när Robban skulle göra ett jobb på ett ungdomsfängelse där det, av förklarliga skäl, var förhöjd säkerhet på vilka som kom och gick. Så skulle han uppge sitt namn. Varpå en sur och snorkig vakt fräste ”Här använder vi oss inte av smeknamn” Okej….. det är ju bra att veta om han någon gång skulle skaffa sig ett. 

Härom dagen satt jag och Robban och pratade om hans namn och pratade om hur många det egentligen finns i Sverige som faktiskt heter Robban. Så jag satte mig för att googla efter svaret.


Amen va FAAAAN?!?! Inte ens Google vill acceptera att han heter ROBBAN!

Fick dock fram till slut att 27 personer har Robban som tilltalsnamn i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *