Ytterst orättvist!! 

När jag skrev mitt förra inlägg, om mitt framtida liv som glasögonorm, så kom jag att tänka på när jag var liten. Då ville jag inget hellre än att ha glasögon. Varför vet jag inte idag. Men jag tyckte väl att det var snyggt antar jag. Jag gjorde allt för att försöka lura mamma att tro att jag faktiskt såg dåligt. Jag satt och kisade när jag tittade på tv, för det hade jag förstått att dom som såg dåligt gjorde när dom inte använde sina glasögon. På den tiden gick jag i låg eller mellanstadiet på Grönängskolan i Hässleholm. Där hade vi en skolsköterska som hette ”syster Nancy” (jag förmodar dock att hon nog bara hette Nancy egentligen) Jag är idag tveksam till att hon hade någon relevant utbildning för yrket för vad jag vill minnas så sträckte sig inte hennes kompetens längre än till att sätta plåster på skrapade knän. Henne gick jag dock till med min ”dåliga syn” Hon gjorde genast ett syntest på mig. Svart ”pirat lapp” för ena ögat och så fick man läsa på den där bokstavstavlan. Ett mycket pålitligt sätt att testa synen. Det var ju bara att göra precis som framför tv:n där hemma. Kisa. Och så låtsades man se så dåligt att man knappt kunde läsa översta raden. Ack, ack, ack sa syster Nancy och skrev lite i sina papper. Och sen fick man flytta den där piratlappen till andra ögat och göra om samma procedur en gång till. Sen var syntestet klart och syster Nancy konstaterade att jag absolut var i behov av glasögon. Ja enligt hennes diagnos så var det nästan så att jag behövde vit käpp och ledarhund. Hon skulle ringa hem till min mamma sa hon, för att berätta att dom minsann fick ta och skaffa ett par glasögon till mig. Glad i hågen lämnade jag syster Nancys mottagning och kände att jag nästan hade de för önskvärda glasögonen som i en liten ask. NU skulle ju mamma få svart på vitt att jag såg dåligt. Dock så blev det inga glasögon. Mamma var inte fullt så lättlurad som jag hade önskat. Hon förlitade sig inte alls på syster Nancy ”noggranna” syntest. Mamma gjorde istället egna (och mer pålitliga) tester hemma. Hon höll ett extra öga på mig där jag satt och kisade framför tv:n. För att sitta och kisa är ganska så krävande i längden. Och när det var något program som jag ville se så glömde jag efter en stund bort att kisa. Mamma resonerade som så att om man ser dåligt så gör man nog det hela programmet igenom och inte bara de första 5 minuterna (om det ens var så länge) Så några glasögon blev det minsann inte. 

Andra saker, som normala människor inte ville ha, men som jag ville ha var bla. tandställning. DET ville jag ha. Men den jävla tandläkaren tyckte inte alls att jag behövde någon. SUCK!! Hon var tydligen inte lika lättlurad som syster Nancy! 

Ytterligare en sak som jag ville ha var en benskena. Min bästa kompis när jag var liten hade en skada från födseln som gjorde att hon bla hade lite problem när hon gick. Hon liksom haltade lite när hon gick. Varför det var så det vet jag inte, och jag funderade inte över det som barn heller. Även om det kanske var jobbigt för henne på olika sätt så var det inget jag reflekterade över som barn. Det tillhörde ju liksom henne på något sätt. Men iallafall så var hon ibland tvungen att ha en sorts benskena. Varför vet jag egentligen inte. Men jag antar att den skulle hjälpa henne på något sätt. Hon hade (vad jag kan minnas) två olika skenor och jag var oerhört fascinerad av dom båda två. Sådana ville minsann jag oxå ha!!! Jag var hemma hos kompisen vid ett par tillfällen just när det var dags att sätta på någon av de där skenor. Hon var inte glad!! Det utspelade sig nästan en brottningsmatch mellan henne och föräldrarna när den skulle på. Jag var helt oförstående. Det var ju as coolt med benskena tyckte jag och när vi lekte och hon inte hade sin skena på sig så tog jag alltid tillfället i akt att använda den. Kompisen var jätte snäll och lätt mig ha den precis så mycket jag ville. Men allra helst ville jag ju ha en alldeles egen. Dock gick det inte att lura varken syster Nancy eller mamma att jag var i behov av någon skena. Usch vad jag tyckte det var orättvist!! Kompisen hade benskena och glasögon jag fick varken det ena eller det andra. Orättvist!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *