Ärlighet och tom bensintank

Liam skulle gå bort till en kompis idag. På vägen dit ser han ett kuvert liggande på marken. Ett kuvert som man tydligt såg innehöll pengar. Det var ett fönsterkuvert som sladdrade om att där låg minst en 200 kronors sedel. Liam, som är väldigt ärlig och ordentlig, lägger ut en liten film på sin Snapchat där han visar vad han hittat och hur han går vidare utan att ta upp kuvertet. När jag såg filmen så ringde jag genast upp honom för att fråga om han verkligen bara låtit det ligga. Liam svarade, som den självklaraste sak i världen, att det väl var klart. Kuvertet var ju inte hans. Och att det ju var någon annan som tappat det och då får man ju inte ta det. 😲 Jag förklarade att någon annan förmodligen kommer att ta den då och att han ju iallafall kunde tagit upp det och kollat om det stod något på kuvertet så kunde vi ju kanske ha hittat den rätta ägaren. Jaja, sa Liam. Men nu har jag ju redan gått där ifrån.

Jonathan såg oxå filmen och blev alldeles eld och lågor och sa att han minsann skulle leta på varje gata i hela Bjärnum tills han hittade det. Och så ringde han till Liam och pressade honom på information om var detta eftertraktade kuvert låg. Liam gav honom, motvilligt, några vaga ledtrådar. Jonathan och kompisen ”L” blev båda eld och lågor. Ett extra litet klirr i kassan är ju aldrig fel. Och 100kr var är stora summor när man är 18 år och bilburen. Dom pengarna skulle ju ge dom en och annan liter i tanken på deras bilar.

Lika penga galna båda två, slängde dom sig i bilen och drog iväg med sådan fart att dom nästan hade bredställ i kurvorna.

Samtidigt som dom körde iväg så funderade jag på vem som är så urbota korkad att dom skickar pengar i fönsterkuvert. (och undrade samtidigt om det verkligen finns en enda människa som har så pass stort förtroende för PostNord att dom skickar pengar alls.) Och plötsligt insåg jag att det omöjligt kan vara riktiga pengar.

Jonathan och ”L” hittade ganska så omgående det där kuvertet och hoppade nästan ur bilen i farten för att plocka upp det. Det var ett ganska så tjockt kuvert, vilket fick dom att nästan köra mot macken för tankning med en gång. Kanske dom tom skulle få till vars en fulltank!!

Men så öppnade dom kuvertet och alla drömmar om bensin dog. För de ”pengar” som Liam så ärligt hade låtit vara, var inget annat än en falsk sedel tillsammans med reklam för någon typ av diabetes forskning. Jag måste ju säga att det var två spaka och besvikna killar som kom tillbaka. Men jag fick mig ett väldigt gott skratt. 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *