Badrumsrenovering, hjärtstartare och tom plånbok!!

Det finns så otroligt mycket jag skulle vilja göra i detta huset. Men min plånbok och jag är inte riktigt överens. Kanske inte jag och Robban heller egentligen men han låter snällt mig hållas med alla projekt som rör sig i mitt huvud. Så länge dom bara finns i mitt huvud så stör dom ju inte honom. Det är först när han börjar märka att dom är på väg att lämna mitt huvud och bli verklighet som han brukar ta till orda och desperat försöka dra i tyglarna. (Som om det någonsin har funkat på mig😂) Vi är iallafall väldigt överens om att badrummet verkligen behöver en renovering. Så vi har slängt ut lite krokar här och där och bett om offerter för att se vem och vad som blir mest prisvärt. Vi är båda överens om att vi absolut inte behöver betala någon annan för att riva ner det badrum vi har just nu. Just riva är jag expert på. Det är en sådan sak som jag plötsligt skulle kunna ta tag i under tiden som Robban är på jobbet. Är det konstigt att han ofta har en klump av oro i magen när han kör hem från jobbet? ”Vad har min kära fru ställt till med idag?” Trogna läsare, som fanns med redan i förra bloggen, minns väl vad som hände när vi skulle ge oss på att renovera hallen och Robban sa ”Du kan ju börja tömma så smått” Ni som behöver uppdatera minnet kan klicka HÄR för att läsa inlägget. Just nu så går jag bara och väntar på dom där magiska orden ”tömma så smått” så att jag kan dra igång. Men Robban, den glädjedödaren, tycker att vi först ska ha en hållbar plan, (varför det?? Jag ändrar ju ändå på massa under ”resans” gång.) en budget på vad ”kalaset” kommer att kosta osv. Varför det?? Det lär vi ju få reda på tids nog. Om inte förr så iallafall när hantverkarna vill ha betalt. Och det finns ju många som löser sådant med snabba sms lån…..eller??

Nå väl, jag får väl hålla med Robban om att man iallafall bör ha en grundplan för vad som ska göras, när och hur det ska göras och av vem det ska göras. Jag är lika naiv som vanligt och tänker att vi kan väl göra det mesta själva. Hur svårt kan det vara liksom? Robban (som uppenbarligen är något mer realistisk) himlar med ögonen och påpekar om och om igen att han tycker att vi ska lägga det på någon annan, förslagsvis en snickare, elektriker och rörmokare. Och innerst inne så vet jag ju att han faktiskt har rätt. Vi har iallafall begärt in offerter från några olika företag. Igår kväll fick vi från ett företag. Jag tänker inte nämna vilket……eftersom det kan kännas jobbigt för Robban när han träffar sina arbetskollegor. 😉 Men iallafall, jag fick en offert på mail igår och jag kände genast att jag behövde en hjärtstartare!! 147000!! ETTHUNDRA FYRTIOSJU TUSEN KRONOR!!!!! Alltså jag vet inte om killen som räknat på vårt badrum har fått för sig att vi ska ha bladguld på väggarna. Eller om han helt enkelt bara har blandat ihop vårt lilla lilla mini badrum med ett väldigt mycket större. (Har han kanske räknat in trängselskatt??🤔) Antingen så har det företaget en minst sagt katastrofal prissättning eller så är det killens matte kunskaper som är katastrofala. Fatta hur många sms lån jag måste ta för att få ihop det där!! Jag fick även en perspektiv ritning på hur badrummet skulle se ut. (Jag var tvungen att misshandla mig själv för att inte skicka tillbaka en bild på en tom plånbok för att visa hur min plånbok skulle se ut om vi valde just det företaget!)

Dock så gillar jag absolut lösningen på hur dom placerat saker och ting.

När vi var inne på firman och pratade med dom så sa jag att jag var villig att byta ut fönstret vi har idag mot ett något mindre……..men för det så menade jag ju inte att vi skulle byta ut fönstret mot ett brevinkast!! 🙄 Men just sådant kan man ju finslipa innan man sätter igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *