Brödrost och överförmyndare!!

Jag antar att alla hushåll, eller iallafall de flesta, innehar en brödrost. Det hade även vi. En vit som hade några år på nacken. Och vita saker blir med tiden gulnade och det gjorde att jag tyckte att den där brödrosten såg skabbig och äcklig ut. Så när vi gjorde vid köket så gjorde jag klart för Robban att den äckliga brödrosten inte skulle sättas in i det nya köket. Om jag inte minns fel så använde jag tom uttryck som ”över min döda kropp” för att verkligen förtydliga att den inte skulle få bo kvar hos oss. Och för att förtydliga det ytterligare så gick jag och köpte en ny. Robban tyckte att vi skulle köpa en ”Smeg” men jag tycker att den är onödigt dyr med tanke på att den bara ska stå i ett skåp. Ja förutom just när man använder den då. Jag köpte en i aluminium och i en alldeles lagom prisklass. Den fungerade alldeles utmärkt……iallafall när jag använde den. Men den tycktes vara allt för komplicerad för Robban för han gjorde inget annat än klagade. Den var ful, den såg billig ut, den rostade inte bra…..ja där var helt enkelt enbart fel på den. Detta klagande och gnällande fick jag lyssna på varje gång det skulle rostas en liten macka. (Som om jag inte fattade redan första gången klagomålen framfördes) Efter en jävla massa klagande så fick jag minst sagt nog. Så när han en morgon satt där och gnällde över att brödrosten inte ”rostade rätt” (?!?!?) Så fick jag mer än nog av gnällandet och ville absolut inte att Robban skulle behöva ”plågas” mer av denna (enligt honom) hemska brödrost, så jag slet helt enkelt ut kontakten, tog brödrosten, öppnade ytterdörren och sen gav jag den förbannade brödrosten en rejäl spark så att den landade i en trasig och bucklig hög ute på uteplatsen. Sen gick jag helt sonika in till Robban igen och talade om att nu hade han inte den att gnälla över mer och att han skulle köpa en ny brödrost som uppfyllde han kriterier! Han blev ganska så sur på mig men det var det värt, för han slutade ju iallafall att gnälla till var och varannan frukost.

Trots att jag ibland kan vara väldigt hetsig i mitt humör, aningen drastisk och dramatisk så älskar nog Robban mig trots allt. För idag kom han hem och hade köpt en fin blomma till mig ❤️

Jag blev självklart jätte glad men frågar så klart genast vad han hade gjort eftersom jag fick en blomma. Men han försäkrade att han inte alls gjort något. Vi pratade lite om hur våran dag på jobbet hade varit och Robban berättade om alla ärenden han hade hunnit med inne i stan. Och så kom det…..”jag har förresten gjort en sak som jag inte vet om jag gjorde så bra” (NU kommer förklaringen till blomman tänkte jag.) Och så går han ut i bilen och hämtar in en brödrost. Stolt som en spelman berättar han att han minsann hade köpt den på rea och så berättade han att fanskapet kostade 650 kronor!!!!! 😱

Han plockade upp ett stort och klumpigt schabrak och visade att den minsann var digital. Och sen upprepade han om och om igen hur obeskrivligt snygg den var. (Hrm…. Ja smaken är ju som bekant olika)

För min del så var det minsann ingen kärlek vid första ögonkastet och jag lät mig då inte imponeras. Kanske för att summan 650kronor ekade i mina öron och jag undrade vad den kan göra mer än att bara rosta bröd. Bakar den brödet oxå?? För den summan så ska den fan kunna mer än att bara rosta!!

Den har en väldig massa knappar för att bara vara en brödrost……och åter igen en allt för hög summa för att inte kunna göra mer än rosta.

Men Robban betedde sig som ett litet barn på julafton och var alldeles lyrisk över sitt nya köp och skulle genast visa hur den fungerade.

Alltså ärligt talat!!! Robban är den i familjen som är allra mest oteknisk. Ibland är tom en tv fjärrkontroll mer än han begriper sig på. Ändå så går han och köper en brödrost som är digital och med finesser som är svåra att förstå sig på tom för en Mensa medlem!! (Och dessutom, åter igen, hutlöst dyr!!!)

Redan när han skulle visa hur man rostade så stötte han på problem, för det fanns liksom ingen ”spak” att trycka ner brödet med!!! Ärligt talat?!? Ska man verkligen behöva läsa igenom en bruksanvisning för att kunna rosta en ynkling liten macka?!? Den brödrosten som jag hade köpt hade en liten spak att trycka ner brödet med och en liten ”ratt” att ställa in hur pass ”hårt” rostade man ville ha sina mackor oerhört enkelt och logiskt och det funkade alldeles klander fritt…… För alla utom Robban.

Nu ska hela familjen tvingas åka iväg på en tredagars kurs bara för att kunna rosta en jävla macka till frukosten!!! Jag erkänner att jag är allt annat än imponerad av hans köp och att han ens kan lägga så mycket pengar på en jävla brödrost får mig att överväga om jag ska ansöka om överförmyndarskap på honom!!

När Robban hade hållt på med helvetes maskinen en stund så skulle han ställa in den i skåpet på den plats där vi tidigare förvarade den enkla och netta brödrosten som vi tidigare haft…….innan Robbans gnäll fick den till att förvandlas till ”fotboll”

Då visar det sig att skiten inte ens går in i skåpet!! Jag fick alltså möblera om i halva köket för att kunna få in skiten i ett skåp. Bra jobbat Robban. Verkligen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *