Drömmar, kräkning och renovering.

Jag och Robban är inte alltid överens. Vi kan ha vilt skilda åsikter om en sak. Men vi brukar i slutändan ändå på något konstigt sett bli överens. Antingen genom att vi kompromissar eller för att Robban (för husfridens skull??) ger med sig.

Som alla nog vet vid det här laget så planerar vi en renovering av vårt allt annat än gigantiska badrum. Eller planerandet står väl mest jag för. Robban låter mig snällt hållas och lyssnar med ett halvt öra på alla idéer jag spottar ur mig.

Från allra första början så tyckte jag att det där med att renovera skulle vi väl klara på egen hand. Hur svårt kan det vara liksom? (Lika naiv som vanligt) Vi har ju trots allt renoverat badrummet en gång innan helt på egen hand med enbart hjälp av min pappa. Så vad är det som säger att vi inte skulle klara av det en gång till? Den renoveringen var dock en ”light form” av vad vi planerar att göra nu. Nu ska vi ju flytta avlopp, dra om alla vattenrör osv. Just den biten, med vatten och avlopp, fattar jag ju att vi måste anlita någon för att göra. Men resten…..hur svårt kan det vara? Själva rivandet av gamla badrummet har vi iallafall kommit överens om att vi inte behöver betala någon annan för att göra. Jag vågar nästan kalla mig expert på att riva 😜 Ge mig en kofot och jag kan ödelägga det mesta på nolltid.

Men själva uppbyggnaden har vi som sagt inte varit överens om. Jag har tyckt (naivt eller inte) att vi skulle klara av det själva. Robban har tyckt att vi ska anlita en firma.

Han har försökt ”skrämma upp mig” med prat om fönster byte, reglar, skruvar, skivor och en massa annat som jag inte riktigt lyssnat på. Och tillslut så gav jag med mig och började begära in offerter från olika företag. Men i samma sekund som offerterna började ”trilla in” så hade Robban tänkt om och sa att Jo, men vi skulle nog klara av det mesta på egen hand. Suck! Är det konstigt att vi kan ha svårt att komma överens när han hela tiden ändrar sig?? Men jag har kommit till den punkten att jag låter honom, ensam, ta just det beslutet. Bara vi får ett nytt badrum!!

I fredags var här en rörmokare och kollade vad som behöver göras och någon timme senare så ringde han upp Robban och meddelade att han kan komma och börja redan på måndag. Alltså i morgon!!! 😱 Jag blev alldeles panikslagen och ville springa ut i garaget och genast hämta en kofot och börja riva. Men Robban höll fast mig och förklarade att vi först måste beställa det nya fönstret och allt annat som faktiskt kommer att behövas för att kunna göra klart. (Glädjedödare……igen) Och rörmokaren ska bara komma för att förbereda för jobbet. För vi måste ju ha dusch möjlighet under renoveringens gång. Men när han väl har kopplat in den där duschen och saker är besställda så kommer nog Robban få väldigt svårt att stoppa mig från att påbörja rivning!! 😜

Trots min (ibland) enorma naivitet så är jag fullt medveten om att vi mer än en gång under renoveringens gång kommer vilja kräkas på allt vad våtrum och renovering heter. Och vi kommer alldeles säkert ångra att vi inte satte en firma på jobbet. Men det känner jag, just nu, att det är värt. För nu börjar jag ju känna att drömmen om ett nytt badrum är på väg att uppfyllas!! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *