Firrifax och datorsupport

När min mamma får problem med sina tekniska prylar så ringer hon som bekant alltid mig och hoppas på att jag ska kunna hjälpa henne, vilket jag oftast kan. Dock tror jag att hon drar på det in i det längsta innan hon väl ringer. För hon vet att hon, i stort sett alltid, gör något dumt som riskerar bli ett blogginlägg. Men när hon efter många tappra försök inser att det inte finns någon annan utväg så har hon inget annat val än att ta risken, och då ringer hon ändå tillslut och hoppas på det bästa. När jag sen har hjälpt henne så går hon på hel spänn i några dagar och oroar sig för vad som ska dyka upp i bloggen. För tro mig, i nio fall av tio så säger eller gör hon något förvirrat som gör att mitt blogg behov genast sprätter till. Ibland är det nästan så att jag sätter igång att blogga samtidigt som jag har henne i luren. Men oftast så kan hon till slut pusta ut och känna lättnad över att hon slapp hängas ut just den gången. Oftast har det enbart berott på att jag inte har haft tid att skriva just då. Idag har jag dock tid 😈

För någon dag sedan så hade hon problem med att logga in på sin bank för att betala räkningar och jag fick, som vanligt, ”äran” att försöka hjälpa henne. Hon anstränger sig verkligen för att lyssna på mig och göra enbart det jag ber henne att göra. Annars så kan hon börja klicka på en massa som hon inte ska klicka på bara för att hon tror att det är just vad hon ska klicka på. Men när hon pratar med mig så anstränger hon sig som sagt. Jag försökte att hjälpa henne men lyckades inte och konstaterade ganska snart att vad felet än var så skulle jag inte kunna fixa det via telefon utan skulle nog behöva vara på plats vid hennes dator för att få rätt på det.

Hon berättade då att sedan sist när min svärdotter var hos henne för att försöka koppla in en skrivare så hade hennes Firrifax slutat att fungera.

Firrifax?!?!😲

Och så förklarade hon att hon alltid har kunnat logga in på banken via firrifax innan men nu fungerar det inte längre sedan min svärdotter var där.

Mamma har en viss förmåga att sätta egna namn på saker och ting och ibland är det lite svårt att komma på vad det är hon menar. Men när jag kom på det denna gången så skrattade jag så att jag knappt fick luft!! Förlåt mamma, men ibland så går det bara inte att låta bli att skratta åt dina virrigheter!!

Vad som inte fungerade och som mamma kallade firrifax var webbläsaren FIREFOX!! 😂

När jag, genom mitt skrattanfall, berättade att det heter just Firefox så förstod mamma plötsligt varför min svärdotter hade tittat så konstigt och oförstående på henne när hon sagt till henne att firrifaxen inte fungerade.

Men nu kan du vara lugn mamma, för nu vet hon (och alla andra) vad en firrifax är för något 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *