Från noll till FYRA!!! 

2 av våra 3 barn vill ha husdjur. Det har funnits önskemål om allt från hundar och katter till ödlor och råttor. Jag och Robban har sagt ett (eller snarare många) samstämmigt, enigt och rungande NEJ!! Inga husdjur (som ändå jag får ta hand om i slutändan) och där med basta. 

Jonathan som i våras flyttade ”hemifrån” ut i villa vagnen trodde av någon anledning att han då plötsligt fick skaffa ett husdjur. Och gick helt sonika i sällskap med flickvännen och skaffade en hamster. Jag och Robban blev minst sagt irriterade och hade ett låååångt samtal med honom där vi lät honom veta att vi var väldigt besvikna på att han hade gått emot vad vi hade sagt och gjorde klart för honom att den där lilla ”råttan” INTE skulle följa med in i huset när det var dags att flytta in för vintern. Han förstod, lovade att hitta ett nytt hem till ”kreaturet” och bad så hemskt mycket om förlåtelse. 

1232711281188_extralarge

För att bevisa hur ångerfull han var så tycker han att det är en genial idé att ta med sig flickvännen till djuraffären ännu en gång och skaffar ännu en hamster!!! Om vi blev besvikna och irriterade första gången så behöver jag kanske inte berätta att vi blev riktigt förbannade denna gången!! Åter igen så förklarade vi för honom att det var väldigt respektlöst att gå emot våra regler. Inte bara en gång utan TVÅ, och med väldigt tät följd. 

Åter igen ber han om ursäkt och lovar att han ska hitta ett nytt hem till dom innan det är dags att flytta in. Nu är hösten onekligen här och eftersom villavagnen tyvärr inte är vinterisolerad så har då dagen kommit när det är dags att flytta in. Trots att jag upprepade gånger har talat om att det det är dags att hitta ett hem till hamstrarna så har ingenting hänt. Kanske är det så att han har gått och väntat på att någon djurintresserad människa ska komma och helt sonika knacka på dörren och höra om vi möjligen har en hamster eller 2 som vi vill bli av med. Detta har dock inte skett. (Hrm…..finns det inga djurintresserade människor i Bjärnum??) 

Idag beordrade jag ut Jonathan att städa av villavagnen inför ”vinter dvalan”. Något som jag har sagt att han ska göra nu i en veckas tid, men utan resultat. Men idag så masade han sig dock ut. När han varit där ute och ”fejat” en stund så gick jag ut för att se hur det gick för honom. Vi står där och pratar och av en händelse så tittar jag mot den ena hamsterburen. Där satt en av hamstrarna. I den andra buren satt tre hamstrar…..JAG UPPREPAR: TRE!!! (three, tres, drei, kolme, trois) 

Ja, för hamster nr 1 som skaffades var en hane. Och hamster nr 2 var ju självklart en hona. Och dessa har sen tydligen fått ”umgås” en del om man säger då. (Vi behöver väl inte gå in på ”blommor och bin” för att ni ska förstå) Så från ingen hamster så finns det nu FYRA!!! 

Vi har gett en tidsvinst till fredag har det inte hittats en köpare innan dess så är det jag lägger ut annons på hamstrarna. Och då blir det under bortskänkes!!! 

Någon som är intresserad av en liten söt hamster……eller fyra? 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *