Getingstick och soltorkade tomater

Det KAN vara så att detta är mitt allra sista blogginlägg någonsin. OM det är så så vill jag passa på att tacka den här tiden och för alla kommentarer ni gett mig genom åren.

Jag är allergisk mot getingar. Detta fick jag veta med största tydlighet för några år sedan när jag blev stucken och fick klåda över hela kroppen och ”lite smått” svårt att andas. Robban har nog aldrig kört så fort som han gjorde då. Iallafall inte med mig i bilen. In till akuten i ilfart där jag fick tabletter, spruta och dropp. Efter att sen ha tvingats ligga där i 6 tråkiga timmar för observation så fick jag utskrivet en spruta som jag alltid skulle bära med mig och hugga i låret om jag hade oturen att bli stucken igen……vilket jag blev bara några dagar senare. Men det är en helt annan historia.

Jag ska erkänna att jag, allt för ofta, glömmer att ta med mig den där förbannade sprutan. Men hitentills så har jag inte blivit stucken så jag har väl (tack och lov) haft tur.

I morgon så ska jag (som klassmamma) följa med Liam och hans klass till Göteborg där vi ska besöka Liseberg, universum och sova på hotell. (Är det mer än jag som tänker HOTELL FRUKOST!? 😛😛) Och i packandet inför detta så slog det mig att det kanske skulle vara bra att jag hade den där sprutan med mig. Man vill ju inte förstöra en klassresa med att gå och dö liksom. MEN……. Jag har letat som en galning efter min spruta men jag kan inte hitta den!! 😱 jag har letat överallt utan att hitta den. Eller nja, riktigt överallt har jag ju inte letat. För jag har ju uppenbarligen inte letat just där den ligger. Men jag har letat i alla mina väskor (och i och med det insett att jag har väldigt många väskor) Jag har letat i medicinskåpet (eftersom jag tyckte att det skulle vara ett väldigt logiskt ställe att lägga den på) och jag har letat i husvagnen i hopp om att den låg kvar där efter någon semester resa. Men jag hittar helt enkelt inte den. Så det är väl bara att hoppas på att getingarna väljer att sticka någon annan än mig. 😬

Vid middags tid idag så ringde en av mina arbetskollegor till mig för att fråga hur soltorkade tomater såg ut och var vi kunde tänkas förvara dom. Hon behövde dom i ett recept som hon skulle laga. Jag svarade att dom står i kylen på översta hyllan, längst in till höger. Hon började rabbla upp oliver, senap och kapris innan jag stoppade henne och sa ”Nej, inte på den hyllan” och så förklarade jag vilken hylla det var och hon hittade dom precis där jag sagt. Hon tackade för hjälpen och vi la på. När vi lagt på så insåg jag det skrämmande faktum att jag har stenkoll på var något så oviktigt som var vi har soltorkade tomater på jobbet, men noll koll på var jag har något så livsviktigt som min spruta!! Jag måste verkligen försöka göra något åt vad som fastnar i min minnesbank eller inte 🙄

En kommentar till “Getingstick och soltorkade tomater”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *