Grillsäsong och rehabilitering

Robban har köpt en ny grill. Detta gjorde han redan i höstas då han fick den till ett väldigt bra pris. Det är ett stort chabrak med tillhörande rök. Och den påminner väldigt mycket om ett gammalt ånglok. Både till storlek och utseende!!

Hela vintern har han tjatat om sin grill som har fått stå ouppackad i sin låda nere i källaren. Han har väntat, längtat och tjatat om att få packa upp och skruva ihop denna förbannade grill. Hela vintern har han planerat och fantiserat om allt som ska både grillas och rökas på den i sommar. Han har höjt denna grill och dess kapacitet till skyarna. Och skrutit om hur han i sommar kommer att kunna röka sin egenhändigt fiskade fisk. (Med tanke på den fiskelycka han hitentills har uppvisat så lär han knappast fylla den där röken)Så fort minsta lilla solstråle har letat sig fram så har Robban varit och ryckt i lådan och tyckt att NU är det väl ändå dags att bygga ihop den där åtråvärda grillen. (Hur han nu skulle lyckas bygga ihop en grill med 4672828 skruvar muttrar och delar när han knappt ens har tålamod att sätta fast 4 ben på ett Ikea bord) Men jag har hittills lyckats stoppa honom. Och fått honom att förstå att den inte skulle må bra av att stå i 1meter djup snö. Nu har det dock börjat dyka upp en och annan grön knopp på buskar och träd och med detta vårtecken så gick det inte att hålla tillbaka Robban längre. Igår när jag var och jobbade och omöjligt skulle kunna hindra honom så åkte lådan fram och grillen skulle skruvas ihop!! Men som sagt, Robban har inte tålamod till att ens skruva ihop ett Ikea bord. Så han satte Jejjes kompisar Mateusz och Linus till att göra det.

Idag han jag knappt komma hem från jobbet innan han kärleksfullt började prata om sin grill. Och sen har han bara fortsatt, fortsatt och fortsatt. Det går inte att beskriva med ord, den kärlek han har i rösten när han pratar om den. Och varje gång han går förbi den på uteplatsen så slänger han trånande blickar mot den. Han börjar påminna mer och mer om Fredde i serien Solsidan.

https://youtu.be/V4FNEDarmuM

Och till middag idag skulle det självklart serveras grillat!!

Jag tror att jag snart kommer att få skicka in Robban på rehabilitering. Och husmanskost är nog inte lönt att servera honom här hemma längre……så vidare det inte är grillat!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *