Karuseller och chokladfrossa

Lite då och då så försöker vi få till något så att vi kan umgås hela familjen. Det är inte speciellt lätt eftersom det är så pass stor åldersskillnad på barn nr 1 och barn nr 3. Vad kan man hitta på som roar en 10 åring lika mycket som en 18 åring? LISEBERG!! Där finns ju ngt för alla åldrar. Så i lördags så gav vi oss av till Göteborg. De gånger vi har åkt till just Liseberg så har vi valt att göra det på hösten när där är lugnare så att barnen kan åka mycket karuseller utan att behöva så i kö mer än vad dom hinner åka. Och 10 september måste ju vara en alldeles perfekt dag tänkte vi…..det tänkte tydligen alla andra oxå. För guuuud vad mycket folk där var just i lördags!!! Det visade sig bl.a.  Att Ericsson hade bjudit alla sina anställda med familjer till just Liseberg just denna dag. SUCK!!  Det var kö till precis allt. Bara för att få ett bord inne på ett matställe krävde kö. På de allra mest populära karusellerna var det 60-70 minuters kö!!! Jag blev ganska besviken för jag ville ju verkligen att dom skulle få åka allt, många gånger. Men barnen var trots allt nöjda och hade jätte roligt.

Vi såg inte dom speciellt mycket. Det var typ när vi skulle äta som dom visade sig. Annars så härjade dom fritt i parken. Det är ganska skönt när barnen har blivit så stora att dom reder sig själva. När vi är på Liseberg så är det verkligen till 100% för barnens skull. Varken jag eller Robban gillar att åka karuseller (bortsett från några få) så vi går mest omkring och tittar på omgivningarna. Lite då och då så slänger man in en peng på ett chokladhjul och hoppas att man ska få vinna ett sådant där stort choklad som var och varannan kånkar omkring på. Men ingen av oss har någonsin vunnit så jag förstår egentligen inte varför vi ens provar.  Sara (min systersons sambo) ville till varje pris vinna ett Geisha choklad och spelade bort halva hushållskassan (nej, SÅ farligt var det inte) på just det hjulet. Just Geisha är grymt gott och jag tänkte att jag kunde ju oxå prova en runda. Jag satsade 20kr EN gång och vann!!! 

Sara har stora, bruna och vanligtvis väldigt vackra ögon. Dom lös av hat när jag vann och inte hon. Och det gjorde att hon satsade andra halvan av hushållskassan oxå…utan att vinna. Man kunde vinna Dumle oxå i samma hjul så jag satsade en ”tjuga” till…..och vann igen!! Jag tänkte ta dumle denna gången. Men kom fram till att Sara förmodligen skulle mörda mig av hat. Så jag tog ännu en geisha som jag skänkte till Sara. Jisses så godhjärtad jag är. (Eller så var jag helt enkelt bara i desperat behov av att rädda livet på mig själv)


Man kan ju inte leva på choklad. (Eller kan och kan….😉) så vi samlade ihop familjen och gick till ”stjärnornas krog” (tror jag att det heter) för att stå i kö innan vi fick ett bord. Det är inte speciellt roligt att gå på restaurang med Benjamin om jag ska vara helt ärlig. Dels av den anledningen att den mannen äter som en häst. Men även för att han har det yrke han har. Han studerar personalens minsta lilla rörelse och har alltid något att påpeka. Vid ett tillfälle var det en gäst som välte ner något på golvet. Benjamin reagerade direkt och hade full fokus på om någon i personalen reagerade. Vi fick nästan binda fast Benjamin i stolen för att inte han skulle springa fram och rädda situationen. (Tänk om det hade varit så här hemma när någon tappade något!!)

”Vår” servitris glömde att ställa fram mitt vatten som jag beställt och Jonathan försökte få hennes uppmärksamhet genom att knäppa med fingrarna. Det är BIG NO NO och Benjamin läxade genast upp sin bror!


Inte knäppa med fingrarna och inte harkla sig. Man söker ögonkontakt och ingenting annat. Benjamin hotade t.o.m att knäcka armarna på sin bror om han gjorde om det!! (Vilket enbart resulterade i att Jonathan drabbades av ticks och knäppte och harklade oavbrutet)

Innan vi hade hunnit svälja sista tuggan mat (och innan Benjamin hunnit bryta armar på sin bror) så var barnen tillbaka ute i karusellköerna. Och jag och Robban strosade vidare i parken. 

Blöta killar i collorado.
Dagen gick ganska fort och även om det varit en väldig massa köande så var det ändå tre nöjda (och trötta) killar som kom när det var dags för parken att stänga. Robban var dock inte helt nöjd. Han ville ha ett ”Japp” innan vi åkte hem. Så han satsade helt enkelt en ”tjuga”…….och vann 😉


Det är helt sjukt. Vi vinner aldrig något. Men denna dag vann vi TRE gånger!!! 

Vi hade, överlag, en härlig dag. Men nästa gång så åker vi nog dit ännu senare på året. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *