MENINGSLÖSA hjärtan och rosa profilbilder.

Nu är det åter igen Oktober, den månad då cancer (och speciellt bröstcancer) uppmärksammas lite extra genom att man kan köpa bl.a. ”Rosa bandet” och på så sätt stödja cancerforskningen. 

2016 års band är designat av Alicia Vikander
På Facebook cirkulerar återigen små hjärtan bland vännernas status. Och det skickas runt ”kedjebrev” som uppmanar folk att sätta detta lilla hjärta i sin status för att göra folk uppmärksamma på just bröstcancer. Dock får man inte under några som helst omständigheter berätta för killar varför man har detta lilla hjärta i sin status. SUCK!!! Jag har skrivit om detta tidigare. För ganska så exakt 1 år sedan. Och redan då tyckte jag att det var urbota korkat att man inte ”får” berätta vad det där lilla hjärtat står för. Hur ända in i helvete får man en sak att uppmärksammas när man inte ens berättar vad det är som ska uppmärksammas?? Och dessutom, varför får inte killar veta?? Killar kan faktiskt oxå få bröstcancer!! Men det är inte lika tragiskt och hemskt som när en tjej får det……eller?? 

Många är dock lite ”tuffare” och vågar stå för vad det är dom vill uppmärksamma genom att färga sin profilbild rosa. Det är ”lite” mer uppenbart vad det är dom vill ha sagt än dom som bara sätter ett litet hemlighetsfullt hjärta. MEN….. Ärligt talat!!! Jag kan riktigt höra jublet inne på Labbet på Cancerfondens forskningscenter:

”Tjoho!! Vi har lyckats få ihop 34608 små hjärtan och 56022 rosa profilbilder!! Nu har vi fått ihop tillräckligt för att forska vidare och hitta botemedlet mot bröstcancer” 

Jag undrar hur dom gör om dom skulle lyckas knäcka ”gåtan” innan alla hjärtan och rosa profilbilder är slut. Skänker dom resterande vidare till annan forskning då?? 

Mig veterligen så har ingen cancerdrabbad människa blivit frisk av hjärtan i statusar eller rosa profilbilder. Jag kan dock (även om jag aldrig har det) ha fel. Jag har inte kollat källkritik, som är så viktigt, för mitt påstående. Men jag gör som många andra i andra sammanhang. Jag väljer att tro att det är så!

Jag skiter fullkomligt i att skriva hjärtan och färga min profilbild. Det kommer ändå inte göra att jag, nöjd med mig själv, kan känna att jag har gjort en bra och viktig handling!! Och det kommer inte hjälpa ett enda skit!!  Jag väljer istället att göra något mindre meningslöst och fan så mycket nyttigare. 

Jag skickar ett sms med texten BESEGRA 7796 till numer 72988 och vips så har jag skänkt 50 kronor till Cancerfonden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *