Nu ska julen UT!! 

Trettondag Knut, då åker julen ut” sa alltid min mamma när jag var liten (trots det så började hon nästan att städa ut julen i samma ögonblick som tomten delade ut sista julklappen på julafton) Varje år så försöker jag verkligen låta ”julen” vara kvar till just trettondagen. Men, lik min mor som jag är, jag tröttnar ofta på det där julpyntet ganska så få dagar efter själva julafton. Jag har verkligen försökt lägga band på mig detta året. Men det går verkligen inte. Lite i smyg har jag börjat städa rum efter rum och bytat ut juljusstakarna mot de gammal hederliga fönsterlamporna. Ersatt de julgardinerna mot de ”vanliga” osv. 

Robban har dock avslöjat mig och förstått vad som är på väg att hända. Han har med fasa insett att hans älskade gran kommer att städas ut. Flera gånger har han bönat och bett att den ska få stanna, bara några dagar till. Robban har verkligen givit den där granen all kärlek han har kunnat uppbringa. Han har bett till högre makter att den inte ska barra. För det skulle ju kunna innebära att jag, nästa år, återgår till konstgjord gran. Minst en gång om dagen har han krupit på alla fyra för att kolla så att granjävlen har vatten för att den inte ska torka ut och börja barra. 


Och den har faktiskt barrat förvånansvärt lite. Om det beror på Robbans gränslösa kärlek eller ren jävla tur vet jag inte. Dock  har grenarna på den, förut så ståtliga granen, börjat peka neråt. Och grenarna är så torra att den hotar med att självantända. 

En sorglig syn
Så idag ignorerade jag att Robban grät, bönade och bad. Allt pynt plockades bort och granen åkte ut. 


Jag var berädd på att halva granen skulle trilla av på vägen ut. Men den släppte dock ifrån sig ytterst lite. 


Jag ger mig fan på att Robban har klarlackat granen bara för att jag ska gå med på äkta gran även nästa år. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *