Nytänt hopp

När vi är igång och renoverar så går jag och grubblar och funderar konstant. Jag googlar bilder och letar idéer och jag får en bild för mitt inre på hur slutresultatet kommer att bli. En bild som iofs ändras mååååånga gånger under ”resans” gång men ändå en bild. När min bild väl har skapats med en av alla idéer jag fått så blir jag obeskrivligt besviken när jag tvingas inse att min idé inte funkar. Som tex nu med att öppna upp en vägg för att flytta in toan. Det kan tyckas löjligt men jag blir på riktigt ledsen och har nu känt mig lite små deppig över det hela helgen. Jag har liksom känt att jag inte riktigt kan acceptera det och att det kommer att ligga som en ständig saknad i mig. Hur fint eller bra det än kommer att bli så kommer jag alltid sakna den där lilla ”vrån” till toastolen som jag aldrig fick. En ouppfylld dröm som, i resten av mitt liv, kommer göra sig påmind så fort jag går in i badrummet. Jag vill, jag vill, jag vill ha toaletten där!! Ska erkänna att jag tom har googlat på mulltoa för att kunna få min ”dröm” uppfylld. (Vilket glamouröst liv jag har som drömmer om en toalettstols placering!!) Men har kommit fram till att jag nog faktiskt hellre (om än motvilligt) släpper drömmen om ”vrån” än att sätta in en sådan. Örk!!!

Men så idag var Robbans kusin på besök och vi var uppe och tittade på badrummet…….eller nja… Kaoset som i framtiden (förhoppningsvis) ska bli ett badrum (även om dess storlek egentligen hade lämpat sig bättre som garderob eller klädkammare.

Jag berättade, sorgset och med gråten i halsen, om min stora besvikelse över min krossade dröm. Och berättade om dem satans golvregeln (eller heter det balk?? 🤔) som sätter käppar i hjulet för mig. Varpå han svarar att allt går om man bara vill. Jo det har jag oxå konstaterat. Allt går bara man har viljan, tid och råd…..lite kunskap om hur man löser problemet kan ju oxå vara bra att ha.

Och just den kunskapen tycktes kusinen ha. Eller iallafall idén om hur man kan lösa det. Han tipsade oss om att om vi höjer golvet ca 3cm och fräser ut regeln ca 5cm (tror jag att det var) så trodde han att det skulle kunna gå att dra det där avloppsröret dit jag vill ha det. Mitt hopp tändes genast!! Jag kan höja golvet så mycket så att jag behöver ha stege för att ta mig in i badrummet och så att jag inte ens kan stå med rak rygg där inne, bara jag får min ”toalett vrå”!!!! Jag måste dock ta reda på om man kan, (kan, kan man ju) får och bör göra så eller om jag än en gång tvingas bli sorgsen och besviken.

Jag vill, vill, vill ha min lilla ”vrå”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *