Överraskningsfest för pappa 70år

Jag vill börja med att tala om att jag (som ni ser) fortfarande inte har fått det till att fungera med stående bilder. Men det får ni helt enkelt leva med.

 

Under de senaste ca 2 månaderna så har jag haft väldigt mycket i huvudet. (Där som i vanliga fall kan verka ganska tomt) Jag har funderat, planerat, pysslat, fixat och donat. I går fyllde min älskade pappa 70år. Och att köpa present till honom är nästan omöjligt. Vad köper man till någon som redan har allt?? Jag har grubblat och funderat på vad man kan ge honom. Men så en dag när Robban var ute och körde så såg han någon skylt om någon fest och ringde hem till mig och frågade om vi inte skulle ordna en fest för honom. Jag nappade genast på idén och planeringen satte igång. Jag drog in syrran och mamma i det hela och vi tisslade och rasslade bakom min intet ont anande far. Jag skickade ut inbjudningar i största hemlighet och gjorde så att ingen i hans bekantskapskrets vågade höra av sig till honom av rädsla för att avslöja något. Inte ens jag eller Robban ville träffa eller prata med honom. Minsta lilla felsägning skulle ju kunna avslöja allt. 

Lokal bokades, musiker hyrdes in, mat lagades, festhäfte sattes skrevs ut och lokal ”pyntades” 

 

c98181b3-c225-43db-9676-faf2443af527

img_7493

Den hemmagjorda baren från min 40års fest kom åter igen till användning.

Mamma och pappa hade blivit hembjudna till en av pappas jobbar kompisar och pappa trodde verkligen att dom skulle dit på riktigt för att äta middag och umgås. Vad dom nu skulle där att göra?? Jobbarkompisen var ju hos mig och väntade i lokalen. 😂 

Kl 17 samlades alla inbjudna gäster hos oss i lokalen och när alla var på plats så ringde jag hem till mamma och pappa för att i (spelad) panik påstå att musiken på festen vi var på, hade havererat och att jag absolut var tvungen att låna mammas IPad för att rädda situationen. Jag förklarade för pappa att jag hade druckit vin och inte själv kunde komma för att hämta den och frågade om han kanske ville vara snäll och komma med den till mig. Men det kunde han inte sa han, för dom var ju som sagt bort bjudna. Jag låtsades vara ovetande om detta. Men när pappa berättade att dom skulle hem till Magnus (jobbarkompisen) så förklarade jag var jag var på fest och att det ju var på vägen dit han skulle och fjäskade lite extra för att dom skulle svänga inom med den där Ipaden. Och snäll som pappa är så lovade han att komma. 

Alla ”föstes” in i festlokalen där jag själv satte mig och glodde bakom rullgardinen för att se när mamma och pappa svängde in på parkeringen. När dom väl var på plats så stod vi tysta (med ”pirr” i magen) och inväntade födelsedags grisen som blev totalt lurad och väldigt överraskad när vi började sjunga ”jag må han leva” 

 

DSC_1301

 

DSC_1302
Pappa blev så obeskrivligt chockad att han var tvungen att sätta sig ner på närmaste stol

 

 

DSC_1303

 

Det tog ett bra tag för min älskade pappa att ta in vad det verkligen var som hände och han blev lika glad och överraskad för varje ”känt” ansikte som han upptäckte.

DSC_1304

DSC_1308

”Bartendern” från min 40 års fest fick oxå återanvändas.

DSC_1310

Det serverades tacogratäng, från ”buffé”, med sallad, bröd och ost. 

DSC_1314

Pappa åt med god aptit, men förstod nog fortfarande inte vad det var som hade hänt.

DSC_1313

DSC_1335

Fyller man år så måste man ha tårta. Systerdottern Tina hade bakat en utsökt  snövitstårta, dagen till ära.

DSC_1343

Benjamin blandade alkoholfria snapsar till brödrarna
presentbordet
DSC_0016
Tina hjälper morfar med presentöppningen

 

DSC_0017 DSC_0021 DSC_0025 DSC_0026

 

DSC_0103
En glad pappa

DSC_0105

DSC_0107

DSC_0012
Finaste mamma och bästa moster.
DSC_0030
Helium är fantastiskt kul

DSC_0032

DSC_0031

DSC_0048

DSC_0054
Jag tänkte att jag skulle ta en bild på syrrans familj…….
DSC_0057
…..Det var lättare sagt än gjort att få en ordentlig bild på den familjen….
DSC_0064
Hårdvaluta….sista heliumballongen

 

 

DSC_0080

 

DSC_0066

DSC_0043
Pappa och moster.

DSC_0072 DSC_0074

DSC_0075

DSC_0085

DSC_0113
Pappa och moster dansar twist

DSC_0114

DSC_0118

DSC_0131

DSC_0134
Pappa provar en av sina presenter

DSC_0136

Pappa är den mest tacksamma att bjuda på mat. Han äter verkligen ALLT. Men det bästa han vet är dock……

DSC_0128

….Bullens korv. Så det var vi ju så klart bara tvugna att servera som ”nattamat”

DSC_0142

DSC_1307

DSC_0152Det var en lycklig, trött och nöjd 70 åring som lämnade festen sent på natten. Och som av någon obegriplig anledning, tvunget skulle ha sin skylt med sig hem. 

Jag känner ett oerhört lyckorus i magen över att vi lyckades få till denna fest, utan att han anade minsta lilla. Och att den blev så oerhört lyckad som den blev. Ett enormt tack till alla som kom och som på så sätt hjälpt till att göra festen möjlig. 

Och än en gång ett jätte GRATTIS till min underbara pappa♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *