Resan från helvetet!!!

Detta började ju jävligt bra!!Jag och Robban har semester och vill ju då så klart hitta på något. Liam hade önskemål om att åka till Gotland igen, eftersom Benjamin är där och jobbar för 3:e sommaren i rad. Det är väldigt sällan som Liam kommer med önskemål om vart vi ska. Han brukar mest rycka på axlarna och följa med var helst vi beslutar oss för att åka. Så när han väl kom med ett önskemål så gick vi med på det. Och Gotland är ju väldigt vackert och vi ville ju inte ens åka hem sist vi var där. Och dessutom så är ju som sagt Benjamin där. Så resan bokades, betalades och gjorde ett stort hål i plånboken. Det är allt annat än billigt att åka till och bo på Gotland kan jag säga!! Igår var det av. Vår båt skulle gå idag klockan 05:45. Och istället för att behöva köra hemifrån mitt i natten så körde vi till Oskarshamn i går kväll. Hittade en ”ställplats” och övernattade där. Bara 5 minuters bilfärd från färjan.

Solnedgång vid First camp i Oskarshamn. Så i morse så var det bara att Stiga upp ur sängen och sätta sig i bilen och köra dom där knappt 5 minuterna till terminalen. Jag är ju en sådan där jobbig människa som vill vara i onormalt god tid till saker. Vilket allt som oftast resulterar i att jag får sitta och vänta väldigt mycket. Och Robban blir nästan alltid irriterad på mig och hävdar att jag en dag kommer att dö i hjärtinfarkt pga att jag alltid stressar till saker. Må så vara, men alla kan ju inte dö av ålderdom.

Men denna semestern har jag faktiskt lovat mig själv att försöka att inte stressa. Försöka att ta det lugnt och bara flyta med liksom. Vad är det värsta som kan hända om jag inte är på plats en timme innan utsatt tid? Och jag tycker faktiskt att det hittills har gått riktigt bra!Men åter till Gotlands resan! Inför resan hade jag planerat in i minsta detalj. Jag hade gjort goda baguetter som vi skulle ha med oss och njuta av som frukost på båten. Allt för att slippa stöka och stressa på morgonen. I går kväll pratade jag och Robban om hur dags vi skulle stiga upp och när vi skulle köra för att komma i god tid till båten. Allt kändes så bra och välplanerat.Så i morse så steg vi upp, borstade tänderna, packade ner frukosten och gav oss iväg i god tid innan båten skulle avgå. Och jag kände mig så lugn så lugn. Om bara några timmar skulle vi vara framme på Gotland!!När vi kommer fram till färjeterminalen, kl 05:30, så var där väldigt lite bilar. Ja inga alls för att vara exakt!! Det kändes ju liiite underligt måste jag säga. Var vi verkligen dom ända som skulle åka? Det skulle ju betyda att vi fick en hel båt för oss själva. Tjoho vad häftigt!! 😀

Tiden tickade på och min puls ökade när dom inte öppnade grindarna. Robban som (tack och lov) alltid är lugnet själv försökte lugna mig med att dom alldeles säkert snart skulle öppna. Men det gjorde dom inte!!! Jag började få panik och började fundera på om försäkringen på bilen skulle täcka om vi helt enkelt ”ramlade” grindarna och körde igenom. 🤔 Panikartat sprang jag omkring och läste på alla informations tavlor jag kunde hitta och såg att incheckningen stängde 5 minuter innan vi var på plats. 5 MINUTER!!!!! Med gråten i halsen försökte jag ringa alla telefonnummer jag bara kunde hitta men inget svar någon stans. All den stress som jag hittils har släppt under semestern kom som en jävla käftsmäll på en och samma gång!! Men vad hjälpte det? Kl 05:45 såg vi båten köra och jag bröt ihop och försökte sända en förbannelse över båten!

Hoppas att du sjunker BÅT JÄVEL!!!

När alla möjligheter att komma med båten var borta så gjorde jag det enda som fanns att göra just då. Jag bölade och tyckte fruktansvärt synd om mig själv. Just då så får jag ett sms från mamma som hurtigt önskade oss trevlig resa!!! Jag hade lust att skicka ett sms tillbaka och skriva att hon kunde kyssa mig där solen aldrig lyser. Men istället så ringde jag henne och bölade ännu mer och försökte få henne att tycka lika synd om mig som jag gjorde. Det gjorde hon ❤️ (Eller hon gjorde iallafall intryck av att göra det) När jag hade bölat loss en stund så beslutade vi oss för att köra tillbaka till ställplatsen där vi hade övernattat. Där hade vi ju iallafall tillgång till toalett och vatten. Alltid något i allt elände. Vi tog dom goda baguetterna som var avsedda att äta på båten och gick och satte oss på en klippa för att få i oss frukost och väntade på att klockan skulle bli 8 så att jag kunde ringa och försöka få någon att förbarma sig över oss och ge oss hjälp med ombokning.

I samma sekund som klockan slog åtta så ringde jag till färge bolaget bara för att få veta att dom inte kunde (eller snarare ville. Vill man så kan man!!) göra något. Om vi ville komma över till Gotland så skulle vi helt enkelt tvingas köpa en ny biljett!! Jag bröt ihop lite till och tyckte ännu mer synd om mig själv. Vilket tydligen inte hjälpte ett enda dugg. Det fanns alltså bara två saker att göra! Avboka alltihop, förlora väldigt mycket pengar och bara köra hem igen. Eller boka en ny båtresa och fortsätta färden. Vi skulle ju förlora pengar oavsett hur vi än gjorde. Det kändes dock som att vi skulle förlora mest på att avboka. Så jag satte mig på asfalten utanför husvagnen och skulle boka nu resa på en sida som bara bråkade och därmed fick min irritation att växa allt mer. Just när jag sitter där och bråkar som allra bäst med den där bokningen så kommer Robban ut och hurtigt frågar hur det går. Jag, som vid det laget var så förbannad på hela situationen, konstaterade snabbt att om vårt äktenskap inte skulle ta slut där och då så gjorde jag nog klokast i att bara låtsas att jag inte hörde vad han sa. För skulle jag svarat honom så skulle det ändå bara ha kommit ut något väldigt otrevligt. Så jag teg och fortsatte att knappa på telefonen. 2400kr skulle en ny biljett kosta!! Jag bröt ihop lite till men bokade ändå. När det väl kom till betalningen så visade det sig dock att dom vara krävde 1100kr. Tjoho! Något positivt i all skiten!! 1100 svider ju inte riktigt lika mycket som 2400. Jag betalade och intalade mig själv att NU skulle allt vända och inget mer kunde liksom gå fel. Och om några år så kommer vi inte ens att komma ihåg dom extra pengarna som vi tvingades lägga. Dock kommer vi dagligen bli påminda ett tag framöver då vi tvingas leva på enbart vatten och bröd!! (Fan oxå, fler påsklämmor!!)Vår nya båtresa skulle avgå 10:05 och både jag och Robban var rörande överens om att vi skulle köra ner i hamnen med en gång. Man vill ju vara knappast missa två båtar på samma dag!! Så vi gav oss iväg med en gång!

Denna gången var där ganska så många fler bilar, grindarna var öppna och det lös grönt!! Jaha!!! Är det så det ska se ut? 😀Sakta men säkert rullar vi fram mot incheckningen. Från baksätet hör vi Liam skämta och säga ”Det är nu vi får veta att våra biljetter inte är giltiga….. Hehehe” Vi kom fram till inchekningsluckan och Robban rabblade upp vårt bokningsnummer och kassörskan knappade in alla siffror och såg över vår bokning. Hennes min blev ganska så förbryllad och så kom det….. Ännu en käftsmäll på denna resan!! Vår biljett gällde bara för oss. Inte för bil och husvagn!! Amen va FAAAAAN!!! Där och då ville jag bara övertala Robban att lämna både vagn och bil på plats och på båten. Men insåg att vi i och med det skulle vara bostadslösa på Gotland. Kassörskan berättade att om vi ville så kunde vi betala 1273kr extra så skulle hon fixa så att både bil och husvagn kom med. Om vi ville?!?! Stod vi inför speciellt många val?? Det var ju bara till att betala och försöka se glad ut, vilket blev svårare och svårare för varje minut som gick av dagen!!

Äntligen kunde vi köra på båten mot Gotland!! NU kunde allt bara bli bättre!!! Eller……?? Vi hade bokat en kupé (varför heter det inte hytt??) med fyra platser. För ett tillägg på 120 kr så kunde man köpa den där fjärde platsen i kupén och då försäkra sig om att ingen annan kom in i vår kupé. Men jag tyckte att vi dittills hade haft nog med tillägg. Och vem fan åker helt ensam och köper en plats i en kupé?? Jo, det kan jag berätta för er att så gör en kvinna från Gotland!!

Jag och Liam hade just startat en liten ”foto session” (men jag fick inte publicera några bilder på honom eftersom han inte hade gjort vid håret🙄) när dörren öppnades och en gotländsk kvinna öppnade dörren och kom in. Suck!! Nå väl tråkigare saker än så har ju hänt på resan. Det var ju bara till att snällt acceptera och tränga ihop oss. Tanken på att fläka ut sig på soffan och försöka ta igen lite sömn gick ju dock åt skogen. Men finns det Hjärtum så finns det stjärtrum sägs det. Så vi trängde ihop oss lite och även om chansen att sträcka ut sig på soffan försvann så skulle det ju ändå gå att ta en liten ”lur”…….TRODDE vi! I samma sekund som vi slöt ögonen så fick vi reda på att en barnfamilj flyttade in i hytten intill. I samma veva fick vi veta att väggarna var minst sagt tunna eller alternativt att familjen var väldigt högljudd!! För i en decibel som gjorde att vi nästan trodde att familjen var inne i vår kupé, tvingades vi höra hur en hel drös barn, under stim, stoj, gap och skrik höll på att välta kupén. Samtidigt som mamman i familjen högljutt lekte ”tittut” med vad vi antog var familjens minsting. ”VAR ÄR HUGO….TITTIT. VAR ÄR HUGO….. Så hölls det på tillräckligt länge för att jag skulle känna en näst intill oemotståndlig lust att gå dit, sparka upp dörren och hjälpa henne att hitta lilla Hugo så att vi fick ett slut på det hela. Men jag stod emot! Robban som nästan har utvecklat en allergi mot gapiga ungar stegade ner till receptionen och beklagade sig, och vips så hade han skaffat oss en annan, lugnare, hytt och ÄNTLIGEN kunde vi vräka ut oss i soffan och få en liten stunds sömn….. Innan det istället dök upp en massa barn utanför fönstret som härjade och stojande. SUCK!!

Tillslut var dock båtresan över och vi kunde äntligen köra i land på ett soligt Gotland.

Nu hoppas vi att skiten vi fått idag var allt som komma skulle och att vi from nu bara får en underbar vecka!!

Och till er som ev. gnuggar händerna och tänker att NU passar vi på att göra inbrott i deras hus, för er kan jag berätta att vi har en tonåring hemma (förmodligen flera med tanke på vår dygnet runt öppna ”ungdomsgård”) med ett baseballträ innanför dörren, som han alldeles säkert mer än gärna vill få användning för 😈

En drink en på restaurang solsidan på Gotland 🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *