SAKNAR DIG!!

Igår när jag stod och höll på att få undan i köket så spelade jag en gammal låtlista på Spotify. En lista som jag inte lyssnat på på evigheter. Gamla godingar från ”förr” som jag nynnade med igenkännande till.

Jag var helt oförberedd när Lene Marlyns låt ”Heaven is a place nearby” kom. Den kom som ett hugg i hjärtat och saknaden kom som en käftsmäll!!

Det är snart 4 år sedan som du lämnade oss med ett enormt och obeskrivligt tomrum. Och vissa dagar saknar jag dig så att det värker i hela kroppen!! Jag saknar den glädje du alltid visade över att se mig varje gång jag kom. Saknar hur du kunde skälla på alla i din omgivning som ville hjälpa dig men som inte hjälpte på samma sätt som jag och som därför (enligt dig) gjorde fel. Saknar alla dom gånger som vi inte ens behövde prata men ändå visste vad den andra ville säga. Vi var så lika du och jag. Så lika att vi egentligen inte borde fungera ihop. Men det gjorde vi. Vi hade ett alldeles speciellt band du och jag. Jag behövde dig lika mycket som du behövde mig.

Jag älskade att få hjälpa dig. Att få finnas där för dig när helst du behövde mig. Jag mådde bra när jag fick vara med dig.

Det gjorde ont i mig den gången du ledset tittade på mig och förklarade att du inte orkade mer. Att du var klar här och inte ville mer. Det gjorde ont att höra. Så förbannat ont. Men jag förstod.

Du berättade att du ville bli kremerad och strödd på minneslunden. Att du ville att vi skulle samlas i din lägenhet (som du älskade så gränslöst) och äta min smörgåstårta efter begravningen. Du fick som du ville älskade Brita. ❤️

Det gör så oerhört ont att jag inte var hos dig när du gick. Jag ville verkligen. Men jag fick inte. Jag hoppas och tror att du vet det!!

 

2013925215575900952882_sbig

Jag tittar alltid upp mot din lägenhet när jag är i stan. Och jag kan nästan höra dig påpeka att dom som bor där idag borde hissa upp persiennen som alltid är ner hissad. Hade den inte varit det så hade jag kanske kunnat se dig stå där och vinka på mig som du alltid gjorde när du visste att jag skulle komma. Undrar om dom som bor där nu, älskar lägenheten lika gränslöst som du gjorde. Undrar om dom oxå tycker att det är den finaste lägenheten i stan.

Du fattas mig!! Men jag känner ofta din närvaro här hemma. Känner lukten av dig och kan ibland nästan känna hur du stryker mig över kinden som du så ofta gjorde när jag var hos dig.

Jag saknar dig så att det ibland värker i hela kroppen!! Men jag vet att vi kommer att ses igen. För himlen är ju en plats i närheten…..och du är inte så långt iväg ❤️

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *